Charakterystyka:
~ SKÓRKA POMARAŃCZOWA~ PROMYK SŁOŃCA W CZEKOLADZIE ~ TWOJA PRZYGODA ZE SŁODKOŚCIAMI Z RAJU ~
Kandyzowana skórka pomarańczy oblana belgijską czekoladą. W tym przypadku to nie soczysty miąższ, lecz gruba i mięsista skórka pomarańczy jest przedmiotem pożądania smakoszy. Najlepiej smakuje w postaci pasków, które po oblaniu czekoladą wyglądają jak pałeczki, co tym bardziej podnosi ich atrakcyjność.
Skórka pomarańczowa stanowi idealną przekąskę w ciągu dnia oraz wykwintny upominek, dodatek do prezentu. Podziel się wyjątkowym smakiem z rodziną i przyjaciółmi...
Zdrowie ukryte w czekoladzie:
Słoneczna skórka pomarańczowa to bogate źródło pektyn, których znaczenia w odtruwaniu organizmu nie sposób nie doceniać. Zawiera również liczne związki pobudzające apetyt i poprawiające trawienie.
Najlepsza belgijska:
Belgijska czekolada Barry Callebaut sprawia, że nasze owoce w czekoladzie są wyjątkowo ekskluzywne i apetyczne. Stworzone w rodzinnej manufakturze draży czekoladowych, która od ponad 10-ciu lat metodą tradycyjną produkuje najlepsze unikalne słodkości. Wysoka jakość oraz unikalne receptury przyczyniły się do osiągnięcia nagród, m.in. w konkursie Euro Gastro, Superior Taste Award (przyznawana przez ITQi w Brukseli).
Wariacje kulinarne ~ Skórka pomarańczowa jako dodatek do:
- NAPOJÓW i DRINKÓW: mrożony drink „Caipirinha" (ze świeżą limonką i cukrem trzcinowym), szampan, kir royal, herbata Earl Grey (spożywać jako przekąskę)
- SERÓW: łagodne sery żółte - gouda, edamski (spożywać jako przekąskę)
- DESERÓW: lody śmietankowe, serek truskawkowy, dodatek do ciast czekoladowych (pokroić i posypać ulubiony deser lodowy lub serek)
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności. W naszej ofercie znajdziesz także kolorowe torebki, które możesz zakupić, gdy zależy Ci na ozdobnej formie opakowania (np. na prezent).