Wykwintna mieszanka na bazie czerwono krzewu afrykańskiego z delikatną nutą opuncji i soczystym, brzoskwiniowym smaku. Ta aromatyczna kompozycja została stworzona wyłącznie z naturalnych i starannie wyselekcjonowanych składników, dzięki czemu jest w stanie sprostać wszelkim oczekiwaniom.
Znakomicie smakuje w wersji mrożonej z dodatkiem lodu i cytryny.
Rooibos został odkryty w 1904 r. przez rosyjskiego imigranta Benjamina Ginsberga w górach Cedar w Afryce. Gdy udowodniono jego korzystne działanie napój rozpowszechnił się w całej Europie. Napar rooibos nie zawiera teiny, za to występuje w nim duża ilość przeciwutleniaczy i minerałów.
Skład: rooibos (85%), trawa cytrynowa (6%), aromat opuncji figowej i brzoskwini, granulat brzoskwiniowy, kwiat opuncji, płatki róży.Herbatę najlepiej przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Sposób zaparzania: do podgrzanej filiżanki lub czajniczka włożyć saszetkę z herbatą. Zalać wodą o temperaturze 100˚C i parzyć pod przykryciem ok. 5 min.
Do zaparzenia należy używać świeżo zagotowanej wody, gdyż tylko ona zawiera odpowiednią ilość rozpuszczalnych gazów, zapewniających odpowiedni smak herbaty. Polecamy stosowanie wody filtrowanej lub źródlanej o niskiej twardości.
Wartość energetyczna w 100 ml: 1 Kcal
Masa netto: 110 g (50 szt. x 2,2 g)