SIMPLIQ 120 tabletek
na odchudzanie - ograniczenie wchłaniania
Termin ważności: 03.2015
Ogranicza wchłanianie najbardziej kalorycznych składników:
- tłuszczów
- węglowodanów
- skrobi
A dzięki temu organizm przyswaja mniejszą ilość kalorii i sięga po zapasy tłuszczu powodując redukcję wagi.
Dodatkowo:
- zmniejsza łaknienie,
- sprzyja redukcji tkanki tłuszczowej
- pobudza procesy przemiany materii.
SIMPLIQ tabletki na odchudzanie - ograniczenie wchłaniania 120tabletek
- wspomaga odchudzanie z każdym posiłkiem
- odchudzanie poprzez ograniczenie wchłaniania
- aż 120 tabletek w opakowaniu
Nadwaga to problem wielu kobiet.
Większość ma bogate doświadczenia związane z odchudzaniem, a ponad połowa odchudzała się przynajmniej raz.
Niestety, najczęściej nie biorą pod uwagę zmiany swoich nawyków żywieniowych na stałe.
Zazwyczaj jedynie na krótki okres czasu narzucają sobie pewne ograniczenia, postrzegając je jak spore wyrzeczenia względem „normalnego" stylu życia, do którego prędzej czy później wracają.
SIMPLIQ - prosty sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów bez wyrzeczeń.
Za przyrost wagi odpowiedzialne są głównie tłuszcze, węglowodany i skrobia.
Są one najbardziej kalorycznymi składnikami posiłków.
Składniki aktywne:
Kompleks wyciągu z alg brunatnych Ascophyllum nodosum oraz wyciągu z pestek winogron Vitis vinifera – brunatna makroalga atlantycka Ascophyllum nodosum, jest brązowym wodorostem stanowiącym źródło wielu składników odżywczych, w tym witamin, składników mineralnych oraz pierwiastków śladowych. Ponadto przyczynia się do ograniczania wchłaniania tłuszczów z pożywienia, a w wyniku działania fukoksantyny (brunatny barwnik należący do ksantofili) pobudzeniu ulegają specyficzne białka odpowiedzialne za spalanie tłuszczów i inicjowanie procesów termogenezy.
Obecny w kompleksie wyciąg z pestek winogron (Vitis vinifera), stanowi źródło antyoksydantów (przeciwutleniaczy), wpływając na utrzymanie naturalnej odporności organizmu i ochronę komórek.
Wyciąg z białej fasoli – fasolamina znajdująca się w białej fasoli hamuje trawienie skrobi znajdującej się w produktach spożywczych (ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi). Białkowy składnik fasolaminy przyłącza się do enzymu zwanego alfa-amylazą, powstrzymując go przed rozkładaniem skrobi na cukry. W rezultacie część skrobi przechodzi nie strawiona przez jelita, w wyniku czego zmniejsza się ilość kalorii przyswajana przez organizm.
Ocet jabłkowy - reguluje trawienie, pobudza procesy metaboliczne oraz zmniejsza wchłanianie cukrów.
Witamina B6 - jest niezbędna w przemianach aminokwasów, bierze udział w metabolizmie węglowodanów i lipidów.
Wyciąg z liści ostrokrzewu paragwajskiego - Mate pochodząca z liści ostrokrzewu paragwajskiego (Ilex paraguariensis) ma dobroczynny wpływ na przemianę materii. Przyczynia się do rozkładu lipidów i pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.
Wyciąg z gorzkiej pomarańczy - zmniejsza apetyt, przyspiesza przemianę materii. Dodatkowo zawarta w wyciągu synefryna nasila proces lipolizy (rozpadu) tłuszczów.
Chrom - aktywuje wiele enzymów biorących udział w regulacji przemian cukrów i tłuszczów w organizmie. Chrom przyczynia się do redukcji tkanki tłuszczowej. Po podaniu chromu zmniejsza się łaknienie, co jest spowodowane regulacją poziomu glukozy.
Sposób użycia:
Dorośli: Jedna tabletka przed każdym posiłkiem. Nie więcej niż 6 tabletek dziennie.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennego spożycia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
|