SILIKONOWY WAŁEK DO MIĘSA
Serdecznie zapraszamy do zakupu silikonowego wałka do rozbijania mięsa. Od dziś przygotowanie schabowego lub bitek nie musi kojarzyć się z hałasem tłuczenia mięsa i złorzeczeniami sąsiadów. Dzięki wałkowi rozbijesz mięso szybko, łatwo i bezszelestnie.
Silikon to nowy, znakomity materiał, znajdujący szerokie zastosowanie w kuchni. Wytrzymuje wysokie temperatury, zamrażanie, podgrzewanie w mikrofalówce i mycie w zmywarce. Potrawy nie przywierają do naczyń z silikonu tak, jak do tradycyjnych metalowych. Silikonowe akcesoria stopniowo wypierają klasyczne, metalowe naczynia i narzędzia. Są łatwiejsze w przechowaniu i wygodniejsze w użyciu. Przygotowywanie w nich wypieków jest bardzo łatwe a zachowanie czystości jest banalnie proste, wystarczy umyć pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Są bardzo elastyczne, można je zgnieść lub zwinąć i schować do szuflady a po wyjęciu zawsze wracają do poprzedniego kształtu.
Silikonowe akcesoria kuchenne sprzedawane na naszych aukcjach
spełniają wymagania w zakresie wymagań zdrowotnych
i mogą być przeznaczone do kontaktów z żywnością
Zalety wałków silikonowych:
przystosowane do mycia w zmywarce;
wymiary: długość: 28 cm, średnica: ok. 8 cm;
bezpieczny dla zdrowia, neutralny dla jedzenia i bardzo łatwy do utrzymania w czystości;
odporny na zabrudzenia, nie odbrawia się, nie chłonie zapachów;
charakteryzuje się dużą nieprzywieralnością, nie wymaga posypywania mąką
odporne na temperaturę od -40°C do +240°C;
ZASADY UŻYTKOWANIA
Rewelacyjna silikonowy wałek idealny do przygotowania zarówno schabowego jak i każdego innego mięsa wymagającego ubicia przed smażeniem. Wałkowanie poprawia soczystość mięsa które jest kruche i smaży się równomiernie. Kotlety podczas smażenia nie kurczą się i nie deformują. Dzięki zrobionym dziurkom w mięsie przyprawy dostają się do jego wnętrza, a co za tym idzie, są bardziej aromatyczne i smakowite. Co ważne, czas smażenia ulega skróceniu, gdyż ciepło łatwiej przedostaje się do środka kawałka mięsa. Nie bez znaczeni9a jest fakt, że wałkowanie w porównianiu z tłuczeniem, oszczędza meble i zdrowie sąsiadów!
Wykonany z białego tworzywa i pokryty warstwą silikonu. Lekki i twardy a dzięki właściwościom silikonu nie przywiera do niego wałkowane mięso!
Przed pierwszym użyciem umyj w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń, opłucz i dokładnie osusz. Możesz myć wałek w zmywarce – absolutnie mu to nie szkodzi. Nie używaj narzędzi posiadających ostre krawędzie.
Życzymy udanego wałkowania!
Silikonowy wałek do mięsa w cenie

Jeżeli jesteś zainteresowany innymi wyrobami silikonowymi zapraszamy do obejrzenia naszej, pełnej oferty silikonowych akcesorii kuchennych!

ŻYCZYMY UDANYCH ZAKUPÓW
I ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE!