BRYTFANNA 38 CM
(02[zasłonięte]103)
Niewiele zakładów przemysłowych działających w Polsce może pochwalić się historią branży jak Huta „Silesia” w Rybniku. Początki zakładu sięgają jeszcze XVIII wieku, a dokładnie 1753 roku.
Pod koniec XIX wieku emaliowane naczynia kuchenne z Rybnika znane były w państwach Europy i Ameryce, a emaliernia „Silesii” należała do największych w Europie, zaś po 1904 roku do największych na świecie zakładów tego typu.
Wykorzystywana technologia opiera się na recepturach, będących wynikiem stuletnich doświadczeń w tej branży. Perfekcyjne opanowanie techniki emalierskiej skutkuje niezwykłą trwałością, funkcjonalnością i estetyką naczyń.
Takiej tradycji warto zaufać!
WŁAŚCIWOŚCI NACZYŃ EMALIOWANYCH
- Szklista, emaliowana powłoka zabezpiecza metalowy korpus naczynia przed korozją zapewniając estetyczny wygląd i walory użytkowe przez wiele długich lat.
- Gładka i szczelna powłoka uniemożliwia gromadzenie się zanieczyszczeń i bakterii, zapewniając bezpieczeństwo dla zdrowia i ułatwiając zachowanie naczyń w czystości.
- Optymalna grubość konstrukcji stalowej zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła.
- Emaliowana powłoka posiada wysoką odporność na promieniowanie UV dzięki czemu przez długie lata możemy cieszyć się trwałym kolorem naczyń.
- Naczynia emaliowane można stosowania na wszystkich rodzajach kuchenek, również kuchniach indukcyjnych.
Głęboka brytfanna idealna do pieczenia, duszenia i smażenia potraw.
Emaliowana powłoka zapobiega przywieraniu potraw, ułatwia utrzymanie naczynia w czystości, jest odporna na zarysowania oraz wysokie temperatury (do 300°C).
Optymalna grubość konstrukcji stalowej zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła i zmniejsza ryzyko przypalania potraw.
Wypukły kształt pokrywy zwiększa pojemność naczynia, a podwójny system uchwytów pozwala na wykorzystanie pokrywy jako dodatkowego naczynia do serwowania potraw.
WYMIARY:
długość - 38 cm,
szerokość - 27 cm,
wysokość - 18 cm,
pojemność dołu - 7,1 l,
pojemność pokrywy - 3,1 l.
|