Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Siemie lniane BIO 500g. Najwyższa jakość!!!

22-06-2012, 6:27
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5 zł      Najwyzsza cena licytacji: 5 zł     
Użytkownik CzerwoneDrzewo
numer aukcji: 2410991979
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 2    Zostało sztuk: 18    Licytowało: 1    Wyświetleń: 15   
Koniec: 24-06-2012 22:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

Telefon: 601 [zasłonięte] 937
Email: [zasłonięte]@papuamu.pl

Regulamin

1. Proszę dokładnie uzupełnić formularz wysyłki.
2. Proszę o dokonanie wpłaty na wskazany numer konta lub za pośrednictwem systemu płatności PayU. W tytule przelewu proszę wpisać nick z Allegro i numer wygranej aukcji.
3. W przypadku zamówienia większej ilości, proszę o kontakt mailowy. Koszt wysyłki zostanie obliczony indywidualnie.

Wysyłka

Poczta Polska
List ekonomiczny: 6zł
List priorytetowy: 8zł
Kurier
Przesyłka kurierska: 16zł
Odbiór osobisty
Odbiór osobisty w restauracji ekologicznej Ekobistro Papuamu w Krakowie na ul. Romanowicza 15/róg Lipowej
SIEMIE LNIANE BIO!!!


Właściwości produktu

Masa netto: 500g

Termin przydatności: 11.2012

Kraj pochodzenia: Chiny

Certyfikat BIO: BTR 1[zasłonięte]07556

Jako produkt spożywczy, len ceniony jest przede wszystkim za zawartość bardzo cennych, a rzadko występujących we współczesnej diecie, kwasów tłuszczowych Omega 3.

Dlaczego kwasy Omega 3 są tak ważne?

Stanowią one podstawowy budulec nie tylko tkanki mózgowej, ale także innych tkanek naszego organizmu. Odpowiednia proporcja kwasów Omega 3 i Omega 6 dostarczana naszym organizmom powinna kształtować się na poziomie zbliżonym do 1:1. Tymczasem w diecie współczesnego człowieka wskaźnik ten osiąga nawet 1:20. Właśnie dlatego warto swoje menu wzbogacić o olej lniany lub siemię. W niektórych sklepach z żywnością EKO znaleźć można także kiełki lnu.

Jak piszą francuscy lekarze, Richard Beliveau i Denis Gingras w książce „Kuchnia przeciwrakowa”, dwie łyżki siemienia lnianego zapewniają 140% codziennej zalecanej dawki kwasów omega 3.