Nakłuwanie mięsa powoduje iż: nie skręca się ono na patelni, nie wysycha, smaży się równomiernie a dodatkowo skraca czas smażenia nawet o 40%
Niezastąpiony przy przygotowywaniu mięs w domu i na grilla.
Nowoczesny Siekacz ( Tłuczek- Nakłuwacz) mięsa z 48 nożami
wykonanymi ze stali nierdzewnej - ostrzonymi laserem.
Urządzenie ma dużą ilość ostrzy (48), które wysuwają się przy uderzaniu w płat mięsa, nacinając je na całej długości przecinając ewentualne twarde tkanki i włókna.
Narzędzie od dawna używane przez profesjonalistów!
Cechy urządzenia:
Łatwe w czyszczeniu (rozbieralne),
Jego niezwykle ostrza przebijają włókna mięsa powodując, że:
skraca czas smażenia nawet o 40%
Mięso usmaży się równomiernie nie skręcając się i kurcząc
Czas potrzebny na marynowanie mięsa skraca się cztery razy
Sok zawarty w mięsie nie wypływa przez to potrawa pozostaje soczysta miękka i pięknie wysmażona
Wymiary siekacza: 12 cm X 15 cm X 4 cm
Zestaw zawiera:
Plastikowy pojemnik ochronny na ostrza
Siekacz / nakłuwacz do mięsa
Instrukcja obsługi:
1. Przed pierwszym użyciem należy narzędzie umyć (instrukcja czyszczenia noży)
2. Położyć płat mięsa na desce do krojenia
3. Przyłożyć siekacz do mięsa i nacisnąć omijając kości. Powtórzyć kilka razy na całej powierzchni
4. Przy bardzo grubych kawałkach mięsa, odwrócić je na drugą stronę i czynność powtórzyć
5. Należy czyścić siekacz po każdym użyciu
6. Co pewien czas należy naoliwić siekacz dla jego lżejszej pracy olejem spożywczym lub oliwą)
Instrukcja czyszczenia:
Należy zdjąć dolną osłonę. Wysunąć z obydwu stron siekacza zabezpieczające metalowe wsuwki. Następnie zdjąć dolną osłonę ostrzy. Teraz można dokładnie umyć ostrza tnące oraz pozostałe elementy zestawu. Złożyć urządzenie w odwrotnej kolejności. Należy pamiętać o zablokowaniu dolnej części urządzenia spinkami zabezpieczającymi.
UWAGA:
Noże są bardzo ostre. Po użyciu zawsze umieszczać w pojemniku ochronnym poza zasięgiem dzieci.
Używać tylko do zmiękczania mięsa bez kości