SIEKACZ DO MIĘSA
Trzyrzędowy siekacz do mięsa
To wspaniałe urządzenie ma 48 ostrzy doskonałej jakości, które wysuwają się przy uderzaniu w płat mięsa i nacinają je, dzięki czemu staje się miękkie i soczyste. Siekacz pomoże wprowadzić aromatyczną oliwę, marynatę lub przyprawy w głąb mięsa, co sprawi, że stanie się ono smaczniejsze i bardziej aromatyczne.
Nakłuwanie mięsa powoduje iż: nie skręca się ono na patelni, nie wysycha, smaży się równomiernie i skraca czas smażenia nawet o 40%
Urządzenie ma dużą ilość ostrzy [48], które wysuwają się przy uderzaniu w płat mięsa, nacinając je na całej długości przecinając ewentualne twarde tkanki i włókna . Narzędzie używane przez profesjonalistów od 1962 roku!
Jego niezwykle ostrza przebijają włókna mięsa powodując, że:
skraca czas smażenia nawet o 40% mięso usmaży się równomiernie nie skręcając się i kurcząc jeżeli chcesz marynować mięso będzie ono cztery razy szybciej GOTOWE sok zawarty w mięsie nie wypływa przez to potrawa pozostaje soczysta miękka i pięknie wysmażona - jak w restauracji Wymiary siekacza: 12CM X 15CM X 4CM
Zestaw zawiera:
Plastikowy pojemnik ochronny Instrukcja obsługi (UK,F,NL,SP,D) Całość zapakowana jest w estetyczny blister
Instrukcja obsługi:
Przed pierwszym użyciem należy narzędzie umyć (instrukcja czyszczenia noży) Położyć płat mięsa [grube, cieńsze, małe lub duże – wg uznania] na desce do krojenia Przyłożyć siekacz do mięsa i nacisnąć omijając kości. Powtórzyć ok. 4-5 razy na całej powierzchni. Przy bardzo grubych kawałkach mięsa, odwrócić je na drugą stronę i czynność powtórzyć Należy czyścić siekacz po każdym użyciu Co pewien czas proszę naoliwić siekacz dla jego lżejszej pracy [olejem sałatkowym, oliwą]
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Panelealle
|
|
|