Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Shiitake Biologia i uprawa twardziaka jadalnego

21-11-2014, 4:11
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 34.50 zł     
Użytkownik fhukrajewska
numer aukcji: 4724183978
Miejscowość Pabianice
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 8   
Koniec: 21-11-2014 04:15:57

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

<

 

 

 

KONTAKT

Telefon: 783 [zasłonięte] 26 46
email: [zasłonięte]@gmail.com

PŁATNOŚCI

Dane do przelewu:

FHU Katarzyna
Krajewska
Nawrockiego 30
95-200 Pabianice

58 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]4610091 [zasłonięte] 078598

W tytule przelewu prosimy o wpisywanie tylko nazwy użytkownika z Allegro.

Inne formy płatności:

Przez PayU lub za pobraniem u listonosza.

DOSTAWA

Termin realizacji zamówienia to 1-2 dni robocze od zaksięgowania wpłaty.

Wszystkie książki w twardych oprawach pakujemy w karton, a pozostałe przesyłki w koperty bąbelkowe.

Korzystamy tylko z usług Poczty Polskiej. Jedynym wyjątkiem są Paczkomaty.

KOSZTY WYSYŁKI

Za listy polecone i przesyłki kurierskie płacisz tylko raz!
Jako listy wysyłamy tylko do TRZECH książek. Większe zamówienia mogą być wysłane tylko jako paczki.
Skontaktuj się z nami jeśli koszty dostawy wydają się być zawyżone. Przy niskiej wadze zamówienia ustalimy odpowiednią cenę wysyłki.

Zapraszamy do zakupu:

Shiitake Biologia i uprawa twardziaka jadalnego


Shiitake Biologia i uprawa twardziaka jadalnego

Opis:

Spośród ponad stu gatunków uprawianych na świecie dominują obecnie dwa z nich, tj. pieczarka dwuzarodnikowa - Agaricus bisporus oraz twardziak jadalny - Lentinula edodes, nazywamy bardzo często shiitake. Shiitake należy do gatunków grzybów cieszących się dużym zainteresowaniem. Wynika to z jego wyjątkowych walorów smakowych, dużej wartości odżywczej oraz udokumentowanych badaniami klinicznymi właściwości leczniczych.W owocnikach shiitake stwierdzono m.in. obecność polisacharydów działających antyrakowo, kwasów nukleinowych o charakterze antywirusowym oraz substancji przeciwzakrzepowych i obniżających poziom cholesterolu we krwi.Na świecie obserwuje się dynamiczny wzrost produkcji shiitake, także poza głównymi rejonami jego uprawy, tj. Chinami i Japonią. W ostatnim dziesięcioleciu znacząco rozwinęła się uprawa tego gatunku w USA.W Europie wielkość produkcji shiitake nie przekracza kilkuset ton w skali roku. W Polsce należy od jeszcze do grzybów mało znanych, uprawianych na niewielką skalę, a jego roczna produkcja nie przekracza kilku ton. Większe uprawy spotyka się natomiast we Francji, Holandii, Belgii i Niemczech. Kraje Europy Zachodniej, ze względu na duże zainteresowanie świeżymi grzybami shiitake, stanowią potencjalny rynek zbytu dla naszych producentów.Niniejsza książka stanowi kompendium wiedzy na temat biologii i uprawy shiitake. Jest to pierwsze w Polsce, kompleksowe i szczegółowe, opracowanie zagadnień, dotyczących produkcji tego mało znanego gatunku. Stanowić może cenną pozycję zarówno dla producentów grzybów, jak i studentów wydziałów ogrodniczych i rolniczych.

 

Autor Siwulski Marek
Oprawa Kartonowa Foliowana
Wydawca Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN 978[zasłonięte][zasłonięte]99900
Ilosć stron 0
Wymiary 14.0x21.0cm
Ciężar 0.406 kg
Data wydania 2007