Sezam czarny wg medycyny chińskiej jest środkiem wzmacniającym wątrobę, nerki, serca i płuca. Zawiera lecytynę, aminokwasy i tłuszcze nienasycone. Jest źródłem witaminy E, witamin z grupy B oraz wielu składników mineralnych: magnezu, żelaza, miedzi, manganu, fosforu, cynku, wapnia. Wspomaga organizm w walce z chorobami reumatycznymi, przy bólach głowy, zaparciach, chorobach serca i ogólnym osłabieniu organizmu.
Sezam czarny to produkt o lekko orzechowym, słodkim smaku. Po uprażeniu może być świetnym dodatkiem do sałatek, zup, potraw z warzyw. Nasiona sezamu powinny być mielone bezpośrednio przed spożyciem. Również wcześniejsze namaczanie sezamu poprawia jego strawność.
Skład: sezam czarny* 100%(*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Informacja alergiczna: Produkt zawiera alergen: sezam. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Masa netto: 250g
Produkt najlepiej spożyć przed
29.02.2016