| Żeby sprawnie zrealizować zakupy, proszę Państwa o zastosowanie się do kilku wskazówek znajdujących się na stronie „o mnie”. Numer konta: ING 86 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0250090 [zasłonięte] 760125 Do ceny kupionych przedmiotów proszę dodać koszty przesyłki. W tytule przelewu proszę napisać: Nick (nazwę) z Allegro i numery aukcji w których brali Państwo udział. Po wykonaniu przelewu proszę | | Polecamy przesyłkę KURIERSKĄ - tylko 15 zł w cenie ubezpieczenie i śledzenie paczki, waga do 30 kg! Płacąc przez system "PayU" Allegro proszę wybrać opcję "inny sposób dostawy i płatności" i wpisać prawidłowo wyliczona opłatę za przesyłkę, pocztową lub kurierską. Ekonomiczna polecona przesyłka pocztowa - proszę zsumować wagę kupionych produktów z opakowaniem do wysyłki (podana w opisie każdej aukcji) i odczytać cenę paczki:
Ekonomiczny list polecony - tylko produkty, które można zapakować do koperty i będą bezpieczne (waga produktów z opakowaniem podana na każdej aukcji):
Gdy pojawią się wątpliwości proszę o kontakt: 507 [zasłonięte] 736, staramy się odpowiadać na maile jak najszybciej. Wszystkie zakupy solidnie zabezpieczamy do wysyłki i pakujemy bezpiecznie, koszty tych operacji pokrywa nasza firma. | |
Odbiór osobisty możliwy po wcześniejszym uzgodnieniu terminu tel. 507 [zasłonięte] 736 05-270 Marki ul. Koszalińska 16 | | Sezam biały obłuszczony do sushi i nie tylko 250 g rozważany – SUSHI SAM Sezam biały i czarny to niezbędny składnik sushi, takich jak Uramaki (ryż na wierzchu) i innych rolek w których składniki układane na ryżu posypujemy sezamem.
Sezam wzbogaca smak mięsa, uszlachetnia smak sosów na przykład w potrawce lub gulaszu. Możemy posypać nim kalafior, brokuły, fasolkę i inne warzywa gotowane, a także jako dodatek do surówek jarzynowych i sałatek. Prażonym sezamem można urozmaicać smak serów białych i żółtych oraz innych potraw sporządzonych według własnej pomysłowości i smaku. Można pogryzać jako przekąskę ma pyszny smak z delikatną, naturalną goryczką właściwą dla nasion sezamu.
Prażenie nasion sezamu nadaje im przyjemny orzechowy zapach i smak. Na rozgrzaną patelnię wsypujemy sezam i prawie cały czas mieszamy (chodzi o równomierne rozgrzewanie). Kontrolujemy jego barwę ma być mocno żółty, niektórzy lubią smak sezamu gdy jest lekko brązowy. Proces trzeba cały czas nadzorować ponieważ trwa bardzo krótko. Gdy sezam jest gotowy wydziela specyficzny przyjemny zapach, wtedy zdejmujemy szybko z patelni, pozostawiony mógłby się przypalić. Gdy wystygnie wsypujemy do słoika typu twist.
Nasiona sezamu są cennym źródłem: witamin B1, B3, E, wapnia, magnezu i żelaza oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pomagają w zwalczaniu miażdżycy i wolnych rodników, a także dzięki dużej zawartości wapnia wpływają korzystnie w profilaktyce osteoporozy.
Na tej aukcji dostępny jest rozważany, biały sezam indyjski, zdjęcie przedstawia oryginalne opakowanie.
Produkcja: Indie Termin ważności: 11.2014 Waga: 250 g Waga do wysyłki z opakowaniem: 400 g.
Zobacz nasze pozostałe aukcje: | | |