Yerba Mate CBSe ENDULZADA 500 gramów
Argentyńska
yerba mate zawierająca liście i patyczki. Słynąca z delikatnego
słodkiego smaku. Dosładzana aspartamem (E951) i acesulfamem K (E950).
Zawiera źródło fenyloalaniny. Polecana dla początkujących oraz dla
pragnących "odpoczynku" od mocnych mate.
Matero - Tykwa CLASICA 1 sztuka
Klasyczna calabaza
z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy -
calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych.
Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli
mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się
odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i
barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może
lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.