Yerba Mate LA MERCED de MONTE 500 gramów
La
Merced de Monte - yerba mate zawierająca listki i patyczki zbierana na
argentyńskich górskich plantacjach. Okres leżakowania i sezonowania mate
z tej plantacji to ok. 1,5 roku.
Tykwa BUENOS
Kunsztownie i praktycznie wykonane z tykwy mate o zaskakująco pięknym kształcie. Umocowane w specjalnej podstawce wykonanej z nierdzewnego metalu pozwoli pozostawić naczynie bez obawy zaplamienia na każdym obrusie. Piękna kolorystyka ciemnego brązu lub głębokiej czerni podkreśla urok naczynia. Pojemność ok. 250 ml.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
Bombilla sprężynkowa LA MULATA al 38
Mosiężna powleczona powłoką niklową bombilla z podwójnym systemem
filtrowania (sprężynka i otworki). Lekko wygięta, z dużym pierścieniem
chłodzącym. Długość 15 cm. Rurka ozdobna.
Szczoteczka do bombill 1 sztuka
Tani
i niezbędny przyrząd dla każdego mateisty - specjalna szczoteczka do
przepychania i czyszczenia bombill - długość 25 cm. Przeznaczona jest do
rozkładanych i rozkręcanych bombill.
Podkładka korkowa
Podkładka
korkowa pod tykwy i inne naczynia z logo sklepu YerbaMarket.
Estetycznie wykonana z argentyńskim motywem graficznym. Zabezpieczy Twój
obrus przed poplamieniem.