Yerba Mate LA MERCED de MONTE 500 gramów
La Merced de Monte - yerba mate zawierająca listki i patyczki zbierana na argentyńskich górskich plantacjach. Okres leżakowania i sezonowania mate z tej plantacji to ok. 1,5 roku.
Tykwa BUENOS
Kunsztownie i praktycznie wykonane z tykwy mate o zaskakująco pięknym kształcie. Umocowane w specjalnej podstawce wykonanej z nierdzewnego metalu pozwoli pozostawić naczynie bez obawy zaplamienia na każdym obrusie. Piękna kolorystyka ciemnego brązu lub głębokiej czerni podkreśla urok naczynia. Pojemność ok. 250 ml.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o temeperaturze 75 st. C i tak zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie resztki owocu.
Bombilla sprężynkowa LA MULATA al 38
Mosiężna powleczona powłoką niklową bombilla z podwójnym systemem filtrowania (sprężynka i otworki). Lekko wygięta, z dużym pierścieniem chłodzącym. Długość 15 cm. Rurka ozdobna.
Szczoteczka do bombill 1 sztuka
Tani i niezbędny przyrząd dla każdego mateisty - specjalna szczoteczka do przepychania i czyszczenia bombill - długość 25 cm. Przeznaczona jest do rozkładanych i rozkręcanych bombill.
Podkładka korkowa
Podkładka korkowa pod tykwy i inne naczynia z logo sklepu YerbaMarket. Estetycznie wykonana z argentyńskim motywem graficznym. Zabezpieczy Twój obrus przed poplamieniem.