Yerba Mate CBSe ENERGIA GUARANA 500 gramów
Yerba
mate wyprodukowana z patyczków i liści, z guaraną i aromatem. Nie
zawiera glutenu. Nie zawiera tłuszczów całkowitych, tłuszczów
nasyconych, tłuszczów
trans, błonnika ani sodu. Receptura plantatorów z prowincji Santa Fe.
Zawiera naturalny wyciąg z czerwonych jagód brazylijskiej guarany.
Guarana jest naturalną substancją energetyczną. Żyj z energią.
Yerba Mate KRAUS ORGANICA 250 gramów
Organiczna,
limitowana i certyfikowana, yerba mate zawierająca listki i łodyżki.
Suszona bez użycia dymu przy użyciu gorącego powietrza. Mieszanka
różnych gatunków yerba mate, pakowanych i sprzedawanych pod marką Kraus.
Yerba Mate CBSe CAFE 500 gramów
Argentyńska
yerba mate (liście i patyczki) z dodatkiem naturalnego aromatu kawy.
Wyraźny aromat palonej kawy i łagodny smak to atuty tej smacznej yerba
mate.
Tykwa CLASICA 1 sztuka

Klasyczna calabaza
z metalowym okuciem w kilku odcieniach brązu. Picie yerba mate z tykwy -
calabazy dostarcza dodatkowych wrażeń estetycznych i smakowych.
Wykonana z owocu o pojemności od 250 do 350 ml.
UWAGA! Naczynia wykonane z owocu tykwy mają swoją specyfikę, czyli
mogą miejscowo występować naturalne przebarwienia oraz mogą się
odbarwiać. Calabazy Clasica 503 mogą również różnić się kształtem i
barwą - do wysyłki wybierane są losowo! Naturalny, roślinny barwnik, który jest użyty do koloryzacji tykwy może
lekko farbować ręce na początku użytkowania. Naczynie ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
Tykwa CARACAS czarna 1 sztuka
Calabaza
- tykwa barwiona na czarno. Pojemność ok. 250 - 300 ml. Wykończona
aluminiową virollą, zdobiona fantazyjnymi, żłobionymi wzorami. Naczynie
ozdobne.
Tradycyjny sposób przygotowania naczynia do yerba mate w
Ameryce
Południowej: Do połowy objętości naczynia wsypujemy susz, zalewamy go
wodą o
temeperaturze 75 st. C i tak
zostawiamy co najmniej na 2 dni. Po upływie tego czasu przy
użyciu np. łyżeczki od herbaty wyskrobujemy z wewnątrz tykwy wszystkie
resztki owocu.
Bombilla LA MULATA AL 221 2 sztuki

Bombilla
Promedio typu paragwajskiego zapewni komfort picia każdego rodzaju
yerba
mate. Precyzyjnie wykonana ze stali nierzdewnej z pierścieniem
chłodzącym pozwoli się sobą cieszyć przez długi długi czas użytkowania.
Długość 15,5 cm. Ten rodzaj bombill ma dodatkową partię dziurek
na łączeniu sitka i rurki i dzięki temu napar yerba mate jest zasysany w odpowiedniej ilości.
Podkładka korkowa 2 sztuki
Podkładka
korkowa pod tykwy i inne naczynia z logo sklepu YerbaMarket.
Estetycznie wykonana z argentyńskim motywem graficznym. Zabezpieczy Twój
obrus przed poplamieniem.