Nasze dane ul. Wadowicka 14 30-415 Kraków e-mail: wolumin_[zasłonięte]@o2.pl tel. 12 [zasłonięte] 26 proszę wybrać wewn. 30 Obsługa Allegro pracuje w godz. 8.00 do 16.00 pon-pt
gg:[zasłonięte]64145
Odbiór osobisty możliwy po wcześniejszym potwierdzeniu przez nas w odpowiedzi na email lub telefon, że zamówienie można już odebrać pn-pt 8:00 do 17:00 sb 8:00 do 12:00 (nie każda)
Bank Spółdzielczy Rzemiosła 07 8589 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0060027 [zasłonięte] 308403 Jak nas znaleźć?Mieścimy się na terenie Zakładów Remontowych Energetyki Kraków (obok Elbudu), patrząc od strony ul. Wadowickiej należy wejść za czerwony budynek z meblami, wykładzinami itp. Uwaga! Wjazd wyłącznie od ul. Tischnera  SERY MASŁO JOGURT KEFIR ser przetwory mleczne KRAK Sery, masło, jogurt, kefir 120 przepisów na przetwory mleczne oszczędzasz 10% Cena dla Ciebie 28,00 zł oszczędzasz 7,00 zł Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał – zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: - twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
- bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
- ser monastyrski i ser piwny
- sery pleśniowe – brie, camembert, roquefort
- sery półtwarde i twarde – tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
- śmietanę i masło
- zsiadłe mleko, jogurt i kefir
Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów Spis treściPRZEDMOWAMLEKO JAKO POKARM CZŁOWIEKA Składniki mleka Mleko krowie, owcze, kozie, kobyle Mleko do wyrobu serów Higiena FERMENTOWANE NAPOJE MLECZNE, MASŁO, SERWATKA Zsiadłe (kwaśne) mleko Jogurt Kefir Mleka ciągliwe Śmietanka Masło Maślanka Serwatka i produkty z serwatki WYRÓB SERÓW Wprowadzenie Ogólne wskazówki dotyczące wyrobu serów SERY ŚWIEŻE Urządzenia do wyrobu serów świeżych i twarogów Twarogi Przepisy na twarogi Produkty z sera twarogowego Sery z twarogu z chudego mleka Sery świeże Sery świeże niedojrzewające Sery świeże krótko dojrzewające Sprzedaż serów świeżych SERY MIĘKKIE Wyrób półproduktu sera miękkiego Przepisy na sery miękkie Sery miękkie bez działania pleśni Sery miękkie maziowe Sery pleśniowe SERY PÓŁTWARDE I TWARDE Ogólne wskazówki dotyczące wytwarzania serów półtwardych i twardych Przepisy na sery półtwarde i twarde WADY SERÓW Mleko przyczyną wad Przerób przyczyną wad Inne wady serów twardych Wady ementalera Uszkodzenia serów URZĄDZENIA DO WYROBU SERÓWOBJAŚNIENIA POJĘĆ INDEKS PRZEPISÓW Nie wiesz ile zapłacisz za wysyłkę kilku produktów z różnych aukcji? Ważne informacje
Chcąc dowiedzieć się więcej o danych warunkach kliknij na podpunkt...
Uwaga! Zarówno w kierowanej do nas korespondencji, jak i przy wpłacie na konto zawsze podpisuj się swoją nazwą użytkownika Allegro
Pamiętaj!
Jeśli chcesz otrzymać zamówienie za pobraniem wypełnij formularz opcji dostawy!
Prosimy o wypełnienie danych do FV w formularzu opcji dostawy lub przesłanie e-mail z danymi niezwłoczne po dokonaniu zakupu.
Jeśli adres wysyłki odbiega od przekazanego nam przez Allegro prosimy o wypełnienie po zakupie formularza opcji dostawy lub przesłanie e-mail niezwłoczne po dokonaniu zakupu.
Wysyłka następuje zazwyczaj w tym samym lub w następnym dniu roboczym od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem, lecz zastrzegamy sobie możliwość opóźnienia realizacji do 5 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem.Uwaga! Przed złożeniem zamówienia: Jeśli zależy Ci na czasie, zawsze możesz zapytać telefonicznie, poprzez gg lub skype o najszybszy możliwy termin realizacji zamówienia.
|