Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SERY MASŁO JOGURT KEFIR ser przetwory mleczne KRAK

27-06-2012, 9:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 28 zł      Najwyzsza cena licytacji: 28 zł     
Użytkownik WOLUMIN_pl
numer aukcji: 2395993628
Miejscowość Kraków
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 29   
Koniec: 18-06-2012 09:25:15

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze dane


ul. Wadowicka 14
30-415 Kraków
e-mail: wolumin_[zasłonięte]@o2.pl
tel. 12 [zasłonięte] 26
proszę wybrać wewn. 30
Obsługa Allegro pracuje
w godz. 8.00 do 16.00 pon-pt

gg:[zasłonięte]64145  

Odbiór osobisty możliwy
po wcześniejszym potwierdzeniu
przez nas w odpowiedzi na email
lub telefon, że zamówienie można
już odebrać

pn-pt 8:00 do 17:00
sb 8:00 do 12:00 (nie każda)

Bank Spółdzielczy Rzemiosła
07 8589 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0060027 [zasłonięte] 308403

Jak nas znaleźć?

Mieścimy się na terenie Zakładów Remontowych Energetyki Kraków (obok Elbudu), patrząc od strony ul. Wadowickiej należy wejść za czerwony budynek z meblami, wykładzinami itp.
Uwaga! Wjazd wyłącznie od ul. Tischnera

SERY MASŁO JOGURT KEFIR ser przetwory mleczne KRAK

Sery, masło, jogurt, kefir
120 przepisów na przetwory mleczne

AutorzyLotte Hanreich, Edith Zeltner
TłumaczenieBarbara Floriańczyk
WydawcaMultico (Oficyna Wydawnicza Multico)
Seria wydawniczaTradycyjny smak
Wydanie Warszawa 2009
Stron175
Format152 × 215 mm
Oprawatwarda
ISBN[zasłonięte]978-8373-763-4
Cena katalogowa35,00

oszczędzasz
10%

Cena dla Ciebie 28,00 zł

oszczędzasz
7,00

 

Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał – zawsze świeży, bez konserwantów.

Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.

Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:

  • twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
  • bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
  • ser monastyrski i ser piwny
  • sery pleśniowe – brie, camembert, roquefort
  • sery półtwarde i twarde – tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
  • śmietanę i masło
  • zsiadłe mleko, jogurt i kefir

Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów

Spis treści

PRZEDMOWAMLEKO JAKO POKARM CZŁOWIEKA
Składniki mleka
Mleko krowie, owcze, kozie, kobyle
Mleko do wyrobu serów 
Higiena
FERMENTOWANE NAPOJE MLECZNE, MASŁO, SERWATKA
Zsiadłe (kwaśne) mleko 
Jogurt 
Kefir 
Mleka ciągliwe 
Śmietanka 
Masło 
Maślanka 
Serwatka i produkty z serwatki
WYRÓB SERÓW
Wprowadzenie
Ogólne wskazówki dotyczące wyrobu serów
SERY ŚWIEŻE
Urządzenia do wyrobu serów
świeżych i twarogów
Twarogi
Przepisy na twarogi
Produkty z sera twarogowego
Sery z twarogu z chudego mleka
Sery świeże
Sery świeże niedojrzewające
Sery świeże krótko dojrzewające
Sprzedaż serów świeżych
SERY MIĘKKIE
Wyrób półproduktu sera
miękkiego Przepisy na sery miękkie 
Sery miękkie bez działania pleśni 
Sery miękkie maziowe 
Sery pleśniowe
SERY PÓŁTWARDE I TWARDE
Ogólne wskazówki dotyczące wytwarzania serów półtwardych i twardych
Przepisy na sery półtwarde i twarde
WADY SERÓW
Mleko przyczyną wad
Przerób przyczyną wad
Inne wady serów twardych
Wady ementalera
Uszkodzenia serów
URZĄDZENIA DO WYROBU SERÓWOBJAŚNIENIA POJĘĆ INDEKS PRZEPISÓW

Rodzaj towaruKsiążka


Nie wiesz ile zapłacisz za wysyłkę kilku produktów z różnych aukcji?

Ważne informacje

Chcąc dowiedzieć się więcej o danych warunkach kliknij na podpunkt...

Uwaga!

Zarówno w kierowanej do nas korespondencji, jak i przy wpłacie na konto zawsze podpisuj się swoją nazwą użytkownika Allegro
 
Pamiętaj!
Jeśli chcesz otrzymać zamówienie za pobraniem wypełnij formularz opcji dostawy!

Prosimy o wypełnienie danych do FV w formularzu opcji dostawy lub przesłanie e-mail z danymi niezwłoczne po dokonaniu zakupu.

Jeśli adres wysyłki odbiega od przekazanego nam przez Allegro prosimy o wypełnienie po zakupie formularza opcji dostawy lub przesłanie e-mail niezwłoczne po dokonaniu zakupu.

Wysyłka następuje zazwyczaj w tym samym lub w następnym dniu roboczym od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem, lecz zastrzegamy sobie możliwość opóźnienia realizacji do 5 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem.

Uwaga! Przed złożeniem zamówienia: Jeśli zależy Ci na czasie, zawsze możesz zapytać telefonicznie, poprzez gg lub skype o najszybszy możliwy termin realizacji zamówienia.