Sery, masło, jogurt, kefir
Autor: Lotte Hanreich, Edith Zeltner
- ilość stron: 176
- oprawa: twarda
- format: 152x215
- data wyd: 2009
- wydawca: Multico
- EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]07376
Jak samodzielnie zrobią ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał ? zawsze świeży, bez konserwantów.
Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.
Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobią m.in.:
? twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
? bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
? ser monastyrski i ser piwny
? sery pleśniowe ? brie, camembert, roquefort
? sery półtwarde i twarde ? tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
? śmietanę i masło
? zsiadłe mleko, jogurt i kefir
Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów
Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
Jak nie płacić za dostawę? 1. Przy zakupie dowolnej pozycji z kategorii: Darmowa dostawa 2. Do pozycji oznaczonych darmową wysyłką możesz dodać przedmioty z naszych pozostałych aukcji, a paczkę i tak wyślemy bezpłatnie!
| |
Jak kupić przedmioty z kilku naszych aukcji
i zapłacić tylko raz za dostawę?
1. Dodaj wszystkie zakupione u nas PRZEDMIOTY do koszyka 2. Przejdź do koszyka, zaznacz wybrane pozycje i kliknij przycisk
Uwaga! Nie używaj przycisku "Kup Teraz" dla każdej aukcji osobno! Wystarczy tylko raz potwierdzić zakup w koszyku. |