Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SERWATKA 4% DO KREMÓW a`1kg

17-05-2014, 12:15
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 8.50 zł     
Użytkownik MKpartner2
numer aukcji: 4161815186
Miejscowość Koluszki
Wyświetleń: 41   
Koniec: 17-05-2014 12:00:02
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Witamy Państwa na aukcji internetowej firmy MKpartner.pl


Zajmujemy się kompleksowym zaopatrzeniem zakładów piekarniczo-cukierniczych, gastronomicznych, mięsnych poprzez:

  1. projekt technologiczny
  2. doradztwo technologiczne
  3. wdrażanie nowych produktów
  4. sprzedaż
  5. montaż
  6. szkolenie
  7. serwis

W naszej ofercie znajdą Państwo produkty wielu znanych i cenionych Producentów, których jesteśmy autoryzowanym przedstawicielem sprzedażowym. Naszą firmę tworzą ludzie z doświadczeniem i szeroką wiedzą, dlatego służymy Państwu fachowym doradztwem. Kupując na naszej aukcji nie wspieracie Państwo szarej strefy, jesteśmy legalnie działającą firmą. Na wszystkie nasze produkty wystawiamy faktury VAT, lub paragon. Wszystkie produkty posiadają karty charakterystyki lub deklaracje zgodności w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

 

Na tej aukcji sprzedajemy :

SERWATKA W PROSZKU 4% do kremów 

zastępuje mleko w proszku odtłuszczone

a`1kg 

 

OPIS PRODUKTU:

Serwatka słodka 4% - kilka słów wprowadzenie , jak powstaje serwatka.

Serwatka stanowi uboczny produkt, który powstaje podczas przetwarzania mleka na sery podpuszczkowe, twarogowe oraz kazeinę. Wydzielana jest ona w kotle serowarskim, odwirowywana, chłodzona i szykowana do dalszej obróbki. Proces technologiczny produkcji serwatki w proszku zaczyna się od jej odparowania w celu uzyskania około 60% suchej masy. Jest ona następnie chłodzona do temperatury około 30oC. Tak przygotowany produkt poddawany jest krystalizacji podczas której laktoza przybiera postać roztworu przesyconego. Do tego celu wykorzystuje się urządzenia zwane krystalizatorami. Proces kontynuuje się do uzyskania temperatury 15oC. Ma to na celu polepszenie procesu suszenia jakim jest poddany otrzymany koncentrat serwatkowy. Jest to suszenie rozpyłowe. W wyniku tego procesu powstaje proszek serwatkowy, który zawiera około 20% laktozy.
Serwatka jest lekko strawna i przyspiesza perystaltykę jelit. Bogata zawartość w niej cukru mlekowego, czyli laktozy, wzbogaca florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym, co wzmacnia system immunologiczny, czyli odporność na choroby. U cierpiących na obstrukcję serwatka ułatwia regularny stolec, poprawiając tym samym dobre samopoczucie.

Serwatka w proszku ma wiele zalet: jest bogata w sole mineralne, witaminy i inne pierwiastki, zawiera laktozę o niskim indeksie glikemicznym, zawiera potas, który korzystnie wpływa na krążenie w całym organizmie. Ponad to obniża poziom cholesterolu, usuwa toksyny z organizmu, działa profilaktycznie osłaniając żołądek i jelita oraz zwiększa odporność organizmu. 

 

 

ZASTOSOWANIE :

Serwatka w proszku wykorzystywana jest do produkcji niektórych serów oraz napojów mlecznych. Poza tym dodawana jest do mięs, wyrobów piekarniczych, cukierniczych (zastępuje mleko w proszku odtłuszczone), lodów i skondensowanego mleka.
Serwatka w proszku znalazła też zastosowanie w wędkarstwie, w połączeniu z mąką sojową odtłuszczoną
http://alle/maka-sojowa-a-5kg-i362[zasłonięte]4534.html  niezastąpiona przy produkcji zanęty, poprawia smak i strukturę kulek, zapobiega ich zbytniemu "rozpłynięciu".

 

SKŁAD:

  • tłuszcz maks: 4%
  • białko min.: 9,5%
  • laktoza min.: 72,5%
  • woda maks.: 5% 

 

Kilka słów o składnikach

 
Proteiny w serwatce zawierają aminokwasy, związki organiczne niezbędne w żywieniu i wchłaniane do krwiobiegu. Wartość biologiczna tych protein, np. albuminy, jest przy porównywalnej masie wyższa niż w kurzym jajku.

 Laktoza -
czyli cukier mlekowy, trafia prawie w całości do serwatki przy produkcji serów. Działa zbawiennie w zaburzeniach trawiennych, gdyż sprzyja powstawaniu flory bakteryjnej. Nasze pożyteczne „dobre bakterie” widocznie przepadają za cukrem mlekowym, a przerabiając go na kwas mlekowy mnożą się, tworząc w jelitach właściwe środowisko. Przyspiesza to trawienie i chroni od procesów gnilnych. Zdaniem wielu dietetyków cukier mlekowy wspomaga absorbowanie wapnia, co wychodzi na dobre naszym kościom i zębom. Osoby nietolerujące jednak laktozy, powinny przed ewentualną kuracją serwatkową zasięgnąć opinii lekarza.

 Bogactwo witamin -
serwatka obfituje w witaminy rozpuszczalne w wodzie i ważne dla zdrowia. Są to witaminy B2, B12, B1 i B6. Zawiera też kwas pantotenowy, którego brak wywołuje m.in. stany zapalne skóry, biegunki, zahamowanie wzrostu, siwienie i wypadanie włosów. Jest w serwatce także biotyna, zwana witaminą H. Uważa się, iż 1 litr serwatki słodkiej (podpuszczkowej) wypijany dziennie, pokrywa w 33 proc. zapotrzebowanie na witaminy B1, B6 i B12 oraz na biotynę, w 66 proc. na kwas pantotenowy oraz w 80 proc. na witaminę B2.
 
Składniki mineralne -
serwatka zawiera fosfor, wapno, jod i sód, ale głównie obfituje w wapń, jak wiadomo zapobiegający rzeszotnieniu kości, czyli osteoporozie. Każdy, kto wypija litr serwatki dziennie, dostarcza organizmowi ok. 66 proc. niezbędnego wapnia i ok. 40 proc. wapna 


 

 

Aukcja dotyczy zakupu opakowania a`1kg w cenie brutto
Produkt dostępny w opakowaniach zbiorczych:
a` 5 i 25kg

zapraszamy na nasze inne aukcje

 

 

CECHY PRODUKTU:

  • Producent: BAKEPLUS
  • Produkt: sypki w opakowaniu foliowym
  • Waga brutto: 1,10kg. 

Starając się zminimalizować koszty ponoszone przez naszych klientów, na swoich aukcjach podajemy zawsze wagę produktu. Dzięki temu nie finansują Państwo dodatkowych opłat. Kupując kilka przedmiotów na moich aukcjach, możesz zaoszczędzić na kosztach przesyłki płacąc tylko raz za paczkę zbiorczą, według wagi zakupionych przedmiotów.

 

!!! Przy zamówieniach od 500zł wysyłka gratis!!! 

 

 

ZANIM ZALICYTUJESZ PRZECZYTAJ STRONĘ O MNIE !!!

Zapraszam Na Moje Pozostałe Aukcje.



ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO FORMY I TRESCI AUKCJI. POWYŻSZY TEKST WRAZ Z GRAFIKĄ I KODEM HTML UŻYTY W OPISIE NASZYCH AUKCJI,STANOWI TYLKO I WYŁĄCZNIE NASZĄ WŁASNOŚĆ. WYKORZYSTYWANIE GO BEZ NASZEJ ZGODYJEST NIEZGODNE Z REGULAMINEM ALLEGRO ORAZ PRAWEM AUTORSKIM. KAŻDE NARUSZENIE PRAW BĘDZIE DOCHODZONE PRZEZ NAS NA DRODZE CYWILNO-PRWNEJ I ZGŁASZANE DO ALLEGRO. ZGODNIE Z USTAWĄ Z DN. 04.02.1994R. O PRAWIE AUTORSKIM I PRAWACH POKREWNYCH(DZ. U. NR 24 POZ.93) ORAZ Z USTAWĄ Z DN. 08.06.1993R. O ZWALCZANIU NIEUCZCIWEJ KONKURENCJI (DZ. U. NR. 47 POZ. 211). 789