SEREK GAZDOWSKI WĘDZONY
30-35 gram
Jedyny w swoim rodzaju, przepyszny mały serek góralski ręcznie wyrabiamy przez bacę.
Serek w 100% wyrabiany jest z mleka krowiego. Fałszywie nazywany przez niektórych Sprzedających "oscypkiem".
Ciekawy kształt, mieszcząca się w dłoni forma powoduje, że króluje na wszelkiego rodzaju przyjęciach rodzinnych oraz imprezach okolicznościowych (to oryginalny sposób na grilla, wesele, imprezę firmową).
Świetnie smakuje jako zakąska za zimno, jeszcze lepiej podawany z grilla (zapieczony w folii lub bezpośrednio na ruszcie z żurawiną).
SKŁAD:
100% mleko krowie
DATA WAŻNOŚCI:
21 dni
KUCHNIA PO GÓRALSKU:
:::: Miseczki z serka wypełnione rukolą ::::
Składniki:
10 serków gazdowskich
1 opakowanie rukoli
4 kawałki suszonych pomidorów w oliwie
100 g orzechów włoskich łuskanych
100 g sera cheddar
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki oliwy w olivek extra vergine
pieprz, sól
Wykonanie:
Na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser oscypek. Na suchej patelni formujemy placuszki ze startego sera i czekamy, aż się lekko zrumienią. Delikatnie przekładamy placuszki z patelni, najlepiej na butelkę od oliwy tak, aby uformować miseczki.
Chwilę odczekać, aż ostygną. - Wypełnienie miseczek to sałatka z porwanej rukoli, pokrojonych orzechów włoskich i pomidorów suszonych w oliwie, kawałków sera cheddar, a wszystko to otulone delikatnym sosem na bazie oliwy z oliwek, soku z cytryny
Zapraszamy do zakupu!