Ser kozi wędzony
Wyprodukowany wyłącznie z koziego mleka z dodatkiem podpuszczki naturalnej i soli. Wędzony minimum 5 godzin dymem naturalnym z drzew owocowych. W smaku przypomina oscypek. Jest to twardy ser o zwięzłej konsystencji, solony o bardzo wyraźnym aromacie dymu. Nie napoczęty może leżakować w lodówce, zawinięty w papier do pieczenia nawet do 5 miesięcy. W tym czasie jedynie zyskuje na smaku. Świetny dodatek do kanapek, sprawdza się również w postaci grillowanej lub na pizzy czy tostach.
Do wysyłki pakowany jest próżniowo, przy odbiorze osobistym zawinięty w pergamin.
Cena dotyczy krążka sera o wadze 0.3 kg.
Mleko pochodzi od kóz będących pod kontrolą PIW i ARiMR. Nasze zwierzęta karmimy wyłącznie naturalnymi paszami, zwracamy uwagę na to aby pasze nie zawierały GMO. Przestrzegamy okresów karencji po ewentualnym leczeniu lub innych zabiegach.
Do produkcji jogurtów, kefirów i serów używamy tylko koziego mleka z naszego gospodarstwa. Na każdym etapie produkcji, od karmienia i utrzymywania kóz, poprzez udój, aż do wyrobu i pakowania gotowych produktów dbamy o higienę, dzięki temu nasze mleko i pozostałe produkty są smaczne, zdrowe i godne polecenia.
Zachęcamy do odwiedzania naszej strony internetowej:
www.jaskowe-kozy.pl
KONTAKT:
Agnieszka Barczyk
Żółkiewka 44
58-150 Strzegom
pow. świdnicki,
woj. dolnośląskie
Wysyłka kurierem tylko od poniedziałku do środy, nie chcemy, żeby naszym serom przytrafiło się leżakowanie w nieodpowiednich warunkach przez cały weekend. Nie wysyłam za pobraniem. Przesłanie dowodu wpłaty na email: [zasłonięte]@jaskowe-kozy.pl przyspieszy wysyłkę.
Przed zakupem proszę o kontakt telefoniczny.
506 [zasłonięte] 324