Ser kozi solanek sałatkowy
Wyprodukowany wyłącznie z koziego mleka z dodatkiem podpuszczki naturalnej i soli. Proces wytwarzania jest bardzo zbliżony do wytwarzania greckiej fety i też przypomina w smaku i konsystencji właśnie ten ser. Jest jednak mniej słony. Jest to ser pokrojony w kostkę o boku około 1 cm, marynowany w oleju rzepakowym z dodatkiem: papryki chili, czosnku, pieprzu ziarnistego kolorowego, kminku lub ziół prowansalskich. Świetny składnik sałatek lub koreczków, albo jako samodzielna przystawka. Dostępny także w czystej formie-zalany solanką. Ma dość długą trwałość, można go przechowywać w lodówce do miesiąca czasu.
Do wysyłki pakowany w słoiczki 300 ml.
Cena dotyczy sera o wadze 0.2 kg, jest to waga samego sera, bez dodatków i zalewy.
Mleko pochodzi od kóz będących pod kontrolą PIW i ARiMR. Nasze zwierzęta karmimy wyłącznie naturalnymi paszami, zwracamy uwagę na to aby pasze nie zawierały GMO. Przestrzegamy okresów karencji po ewentualnym leczeniu lub innych zabiegach.
Do produkcji jogurtów, kefirów i serów używamy tylko koziego mleka z naszego gospodarstwa. Na każdym etapie produkcji, od karmienia i utrzymywania kóz, poprzez udój, aż do wyrobu i pakowania gotowych produktów dbamy o higienę, dzięki temu nasze mleko i pozostałe produkty są smaczne, zdrowe i godne polecenia.
Zachęcamy do odwiedzania naszej strony internetowej:
www.jaskowe-kozy.pl
KONTAKT:
Agnieszka Barczyk
Żółkiewka 44
58-150 Strzegom
pow. świdnicki,
woj. dolnośląskie
Wysyłka kurierem tylko od poniedziałku do środy, nie chcemy, żeby naszym serom przytrafiło się leżakowanie w nieodpowiednich warunkach przez cały weekend. Nie wysyłam za pobraniem. Przesłanie dowodu wpłaty na email: [zasłonięte]@jaskowe-kozy.pl przyspieszy wysyłkę.
Przed zakupem proszę o kontakt telefoniczny.
506 [zasłonięte] 324