|
|
Sklep tradycyjny
„Eko-Młociny”
ul. Kasprowicza 145 lok. A4 (przy stacji metra Młociny
mapka poniżej) 01-949 Warszawa
GPS N: 52° 17' 26" E: 20° 55' 38"
Zapraszamy:
Poniedziałek 11-19 Wtorek-Piątek 9-19 Sobota 9-13
(Wyłącznie tym czasie odpowiadamy na Państwa zapytania oraz prowadzimy realizację zamówień)
|
|
|
|
- Kupując na kilku naszych aukcjach lub większą ilość produktów – prosimy poczekać na mail odnośnie kosztów wysyłki
- Oczywiście całość zamówienia wysyłamy w 1 przesyłce
- Zamówienie wysyłamy po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie
Wpłata na konto
1-3 szt. 11,00 zł (priorytetowa)
4-7 szt. 13,00 zł (priorytetowa)
8-15 szt. 14,50 zł (priorytetowa)
Paczka do 30 kg niezależnie od ilości produktów
Wpłata na konto – 17,50 zł Przesyłka za pobraniem- 21,00 zł
Wpłata na konto – 13,50 zł Przesyłka za pobraniem- 17,00 zł
PRZY ZAMÓWIENIU POWYŻEJ 200 zł - WYSYŁKA GRATIS
(dla przesyłek za pobraniem - powyżej 300zł)
|
|
|
|
Wpłata na konto (w tytule przelewu prosimy wpisać JEDYNIE NICK Z ALLEGRO)
79 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 470444
Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.
|
|
|
Witamy w sklepie Eko-Młociny!
Ser Koryciński pomidor i bazylia
Ser Koryciński Swojski z pomidorem i bazylią
Ser koryciński z dodatkiem pomidora, bazylią oraz czosnku posiada ciekawy smak, zapachem przypomina nieco włoską pizzę, a wizualnie jest niezwrównany z innymi serami korycińskimi.
Słynny już ser krowi, wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, prosto z Korycina.
"Ser koryciński – lokalna odmiana sera podpuszczkowego produkowana z niepasteryzowanego mleka krowiego w gminie Korycin na Podlasiu.
Współcześnie ser koryciński nazywany jest po prostu Swojski, przy czym produkowane są jego odmiany z dodatkami przypraw i ziół, a także czosnku.
Ser formowany jest w spłaszczoną kulę o średnicy trzydziestu paru centymetrów i masie około 3,5 kg; na wyprodukowanie takiej ilości sera potrzeba około 25 litrów mleka.
Tradycyjnie przenoszono go w drewnianych formach i układano na wymłóconej cepem żytniej słomie w piwnicach, gdzie dojrzewał nawet wiele tygodni.
Obecnie zamiast startych żołądków stosuje się podpuszczkę mleczarską, okres leżakowania także bywa znacznie krótszy. Smak sera korycińskiego zależy zarówno od ewentualnego zastosowania różnych ziół i naturalnych dodatków smakowych, jak i od czasu leżakowania, a nawet od pory roku, w której został wytworzony." - wikipedia.pl
Świeży ser koryciński z wyglądu przypomina nieco ser twarogowy. W miarę leżakowania, dojrzewa, smak staje się nieco bardziej intensywny, a barwa przechodzi w żółtą.
Skład: mleko, sól, podpuszczka, pomidor, bazylia, czosnek.
|
DATA WAŻNOŚCI
-
|
|
WAGA PRODUKTU
250 gr.
|
wartość odżywcza | w 100 g produktu: |
|
|