Mini separator tłuszczu z polietylenu: "mycie naczyń w restauracjach", inne.
Przeznaczenie:
Separator tłuszczu JPR 501 pozwala przechwytywać tłuszcze pochodzące z mycia naczyń w restauracjach. Specyficzna konstrukcja urządzenia pozwala na jego umieszczenie pod zlewozmywakiem lub za zmywarką. Możliwe są inne przeznaczenia: źródła niewielkiej ilości wody i duża zawartość tłuszczu (np. przygotowanie posiłków w supermarketach itp.)
Wydajność: 0,5 l/s
Wyposażenie podstawowe: - komora separacyjna - pokrywa z polietylenu - wentylacja |
![](http://www.jpr.lublin.pl/allegro/P<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>10007a.jpg) |
Wlot u góry, jeśli separator umieszczony jest bezpośrednio pod zlewozmywakiem
![](http://www.jpr.lublin.pl/new_images/jpr501_rys.gif) |
Opis:
- Zbiornik z polietylenu
- Pokrywa z polietylenu z zamknięciem na zatrzaski
- Przewód wlotowy i wylotowy o średnicy 50mm.
- Przewód wentylacyjny o średnicy 50mm
|
Instalacja:
- Ustawić urządzenie poziomo
- Podłączyć wejście i wyjście urządzenia do kanalizacji
- Podłączyć wentylacje
- Napełnić urządzenie ciepłą wodą
|
![](http://www.jpr.lublin.pl/allegro/Obraz12.jpg)
|
Obsługa:
Warstwa tłuszczu tworząca się na powierzchni musi byc regularnie usuwana. Separator musi byc wypróżniany i myty raz na tydzień
Produkcja separatora jest zgodna z normami europejskimi i normą polską PN-EN 1825-2:2002
WSZYSTKIE WYROBY ZNAKOWANE SĄ ZNAKIEM |
![](http://www.jpr.lublin.pl/img/ce.gif)
Separatory stosujemy wszędzie tam gdzie powstają ścieki zawierające substancje tłuszczowe. Urządzenia należy instalować w jak najmniejszej odległości od źródła ich powstawania, np. na wylocie ścieków kuchennych z obiektu gastronomicznego. Typowe przykłady zastosowania naszych urządzeń to: hotele, restauracje, bary szybkiej obsługi, stołówki. Przez separatory mogą przechodzić wyłącznie ścieki zawierające tłuszcz, skrobię. Urządzenia te nie mogą być podłączone pod sieć ścieków sanitarnych.
|