Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku:
F.H.U. AROMAR ul. Krasickiego 5 37-200 Przeworsk tel: 884 [zasłonięte] 392 NIP: 794[zasłonięte]9036 REGON: 180[zasłonięte]420 e-mail firmowy: [zasłonięte]@o2.pl
strona www: www.aromar.pl
Sklep Czynny:
Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00
Sobota od 9:00 do 14:00
Regulamin, Płatności, Dostawa:
Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie
"O Mnie"
|
HERBATA ZIELONA
SENCHA TRUSKAWKI W ŚMIETANIE
Skład: herbata zielona sencha z dodatkiem truskawek i naturalnego
aromatu
Napar o smaku świeżej truskawki z posmakiem bitej śmietanki.
Waga: 50g Cena: 4,55zł
Truskawka - posiada więcej witaminy C niż cytryna, czy grejpfrut. Zawarta w
niej witamina PP reguluje m.in. dotlenienie krwi. W truskawkach znajduje się
bogactwo soli organicznych, poprawiających przemianę materii i pektyn,
oczyszczających jelita z resztek pokarmu i korzystnie wpływających na
naturalną florę bakteryjną. Wapń i fosfor wzmacniają kości i zęby oraz
poprawiają pracę mięśni, a w połączeniu z magnezem odkwaszają organizm.
Ze względu na wysoką zawartość żelaza są również ważnym składnikiem
kobiecej diety. Truskawki ochronią przed anemią, wzmacniają organizm,
wpływają odświeżająco na cerę i włosy.
"Jesteś tym, co jesz", ale przede wszystkim tym, co pijesz - nasze ciało
składa się przecież głównie z wody.
Zielona herbata jest napojem chyba najdłużej znanym człowiekowi - już od
ponad 4 500 lat odkrywamy jej smak i niezwykłe właściwości. W Chińskiej
medycynie była stosowana jako środek wzmacniający koncentrację,
polepszający pamięć, jako lek na bóle głowy czy niestrawność a nawet
antidotum na słabnący wzrok czy zatrucia alkoholowe. Oprócz tego świetnie
gasi pragnienie, odmładza, dobrze smakuje.
Zielona herbata to aromatyczny napój przyrządzany z liści herbaty chińskiej,
w celu otrzymania zielonej herbaty, podczas produkcji świeżo zebrane liście
są podgrzewane, co powstrzymuje fermentację oraz pozwala zachować
zielony kolor. Dlatego nazywamy ją niefermentowaną, nie przechodzi ona
procesu utleniania.
Zielona herbata jest na pewno atrakcyjnym napojem na każdą porę
roku, bo można ją spożywać zarówno na ciepło, jak i schłodzoną.
WŁAŚCIWOŚCI ZIELONEJ HERBATY
- napar z pierwszego parzenia działa pobudzająco-zawiera dużo teiny, po jej wypiciu zwiększają się zdolności umysłowe i fizyczne organizmu ,
- zielona herbata ma właściwości hamujące rozwój bakterii w układzie pokarmowym
- obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca.
- zawarte w zielonej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziała zakrzepom krwi.
- dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.
- jest bogata w witaminy C, E, B, sole mineralne oraz garbniki
- zawarte w niej garbniki zapobiegają nowotworom.
PRZECIWWSKAZANIA
- Ludzie starsi, chorzy na serce, z nadciśnieniem tętniczym i jaskrą muszą ograniczyć picie mocnej herbaty, zarówno zielonej, jak i czarnej.
- Pacjenci z wrzodami żołądka powinni unikać picia dużej ilości zielonej herbaty, ponieważ wzmaga ona wydzielanie soków żołądkowych.
- Ludzie cierpiący na bezsenność, nerwowość, mający wrażliwy żołądek nie powinni przesadzać z ilością pitej herbaty.
ZAPARZANIE
Do zaparzania herbaty używajmy wody dobrej jakości, źródlanej lub
przefiltrowanej. Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się
wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni.
Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12
minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni.
|