Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SENCHA SŁODKA GRUSZKA - HERBATA ZIELONA 50G

14-02-2015, 17:32
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 5.40 zł     
Użytkownik aromar5
numer aukcji: 4997343423
Miejscowość przeworsk
Zostało sztuk: 99    Wyświetleń: 8   
Koniec: 14-02-2015, 17:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Strona O Mnie  Komentarze  Zobacz Nasze Aukcje  Zadaj Pytanie Dodaj Do Ulubionych

Odbiór osobisty tylko w naszym sklepie w Przeworsku:

F.H.U. AROMAR
ul. Krasickiego 5
37-200 Przeworsk
tel: 884 [zasłonięte] 392
NIP: 794[zasłonięte]9036
REGON: 180[zasłonięte]420
e-mail firmowy: [zasłonięte]@o2.pl

strona www: www.aromar.pl

Sklep Czynny:

Poniedziałek - Piątek od 9:00 do 17:00

Sobota od 9:00 do 14:00

Regulamin, Płatności, Dostawa:

Szczegółowe informacje na temat warunków płatności, dostaw oraz regulamin znajdują się na stronie

"O Mnie"

SENCHA SŁODKA GRUSZKA

HERBATA ZIELONA

Skład: herbata zielona, trawa cytrynowa, gruszki, jabłka, aromat.


Smak: soczyście gruszkowa z nutą jabłek.


Intensywny aromat gruszki dominuje nad soczysto-zielonym suszem.

Świeżo zaparzona Sencha rozbudza podniebienie wykwintnym smakiem soczystej gruszki z nutą jabłek.

Jej przyjemna, słomkowozielona barwa cieszy oko a sam napój pozostawia po sobie aksamitny posmak, który pozwala dłużej cieszyć się każdą wypitą filiżanką.

Waga: 50g Cena: 5,40zł


Gruszka - spośród wszystkich składników mineralnych gruszki zawierają najwięcej potasu . Bogate są jednak także w: fosfor, wapń, magnez, sód, miedź, żelazo, bor oraz jod. Gruszka to bogate źródło kwasów owocowych – jabłkowego i cytrynowego – oraz węglowodanów, pektyny, błonnika i olejków eterycznych. Gruszka zawiera też witaminy: A, B1, B2, B6, C i PP, dlatego powinna być częstym składnikiem zdrowej diety. W miarę dojrzewania owoców ilość pektyn i kwasów owocowych maleje, rośnie zaś zawartość cukrów. Ze względu na obecność boru w gruszkach, ich spożywanie ma dobry wpływ na działanie naszego mózgu. Bor pobudza szare komórki do wytężonej pracy oraz poprawia koncentrację. Pierwiastek ten jest również odpowiedzialny za procesy związane z transportem wapnia w organizmie. Poza tym jako jeden z niewielu owoców gruszka zawiera jod, który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie tarczycy.


Jabłka - swój niepowtarzalny smak zawdzięczają zawartości kwasów, głównie jabłkowego i cytrynowego, a także dobrze przyswajalnych cukrów.
Spośród wszystkich witamin obecnych w jabłkach, najważniejsza jest witamina C, która wzmacnia układ odpornościowy. Mimo kwaskowatego smaku jabłka odkwaszają organizm, ponieważ zawierają bardzo dużo zasadowych soli mineralnych. Ponadto są bogatym źródłem potasu,a także żelaza, które zapobiega anemii. Jabłka ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm, dzięki czemu wzmacniają zęby, włosy i paznokcie.


Trawa cytrynowa jest popularnym ziołem w kuchni tajskiej i na Karaibach. Ma niezwykły smak i zapach przypominający cytrynę z domieszką imbiru. Najbardziej aromatyczną częścią jest bulwa. Wybieramy pędy białe, unikamy żółtych i pomarszczonych. Można też dostać trawę cytrynową mieloną, suszoną lub marynowaną. Trawa cytrynowa posiada właściwości przeciwdepresyjne. Wpływa na koncentrację i pamięć. Pobudza procesy trawienia, krążenie krwi, rozgrzewa. Odświeża i działa antygrzybiczo. Posiada również właściwości antynowotworowe. Gasi pragnienie i orzeźwia. Napar z trawy cytrynowej obniża gorączkę, pomaga na ból głowy i niestrawność. Trawa cytrynowa występuje przede wszystkim na półwyspie Malajskim, na wyspach Morza Karaibskiego, w Brazylii oraz  Meksyku.


"Jesteś tym, co jesz", ale przede wszystkim tym, co pijesz - nasze ciało składa się przecież głównie z wody.


Zielona herbata jest napojem chyba najdłużej znanym człowiekowi - już od ponad 4 500 lat odkrywamy jej smak i niezwykłe właściwości. W Chińskiej medycynie była stosowana jako środek wzmacniający koncentrację, polepszający pamięć, jako lek na bóle głowy czy niestrawność a nawet antidotum na słabnący wzrok czy zatrucia alkoholowe. Oprócz tego świetnie gasi pragnienie, odmładza, dobrze smakuje. 

Zielona herbata to aromatyczny napój przyrządzany z liści herbaty chińskiej, w celu otrzymania zielonej herbaty, podczas produkcji świeżo zebrane liście są podgrzewane, co powstrzymuje fermentację oraz pozwala zachować zielony kolor. Dlatego nazywamy ją niefermentowaną, nie przechodzi ona procesu utleniania. Chociaż zielona herbata pochodzi z Chin, to jest połączona z wieloma kulturami w całej Azji, a obecnie popularna na całym świecie. Około 75% światowej produkcji zielonej herbaty pochodzi z Chin.  

Zielona herbata jest na pewno atrakcyjnym napojem na każdą porę roku, bo można ją spożywać zarówno na ciepło, jak i schłodzoną.


WŁAŚCIWOŚCI ZIELONEJ HERBATY

  • napar z pierwszego parzenia działa pobudzająco-zawiera dużo teiny, po jej wypiciu zwiększają się zdolności umysłowe i fizyczne organizmu, a uczucie senności, znużenia i wyczerpania mija; napar z drugiego uspokajająco - pomaga radzić sobie z napięciami emocjonalnymi i stresem.
  • zielona herbata ma właściwości hamujące rozwój bakterii w układzie pokarmowym. pobudza go również do wydzielania soków trawiennych.
  • obniża ciśnienie krwi poprawiając przy tym krążenie zmniejszając ryzyko wystąpienia chorób serca.
  • zawarte w zielonej herbacie flawonoidy wzmacniają naczynia krwionośne i przeciwdziała zakrzepom krwi.
  • dzięki zawartości fluoru chroni zęby przed próchnicą.
  • jest bogata w witaminy C, E, B, sole mineralne oraz garbniki
  • zawarte w niej garbniki zapobiegają nowotworom.

PRZECIWWSKAZANIA

  • Ludzie starsi, chorzy na serce, z nadciśnieniem tętniczym i jaskrą muszą ograniczyć picie mocnej herbaty, zarówno zielonej, jak i czarnej.
  • Pacjenci z wrzodami żołądka powinni unikać picia dużej ilości zielonej herbaty, ponieważ wzmaga ona wydzielanie soków żołądkowych.
  • Ludzie cierpiący na bezsenność, nerwowość, mający wrażliwy żołądek nie powinni przesadzać z ilością pitej herbaty.

ZAPARZANIE    

Do zaparzania herbaty używajmy wody dobrej jakości, źródlanej lub przefiltrowanej. Mocniejsze gatunki o zdecydowanym smaku zalewa się wodą o temperaturze 75- 90 stopni, delikatniejsze wodą od 60-75 stopni. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu woda osiąga temperaturę 75 stopni.  Ilość herbaty na szklankę wody - 1 łyżeczka (około 3 g na szklankę - 11/13 gramów na 1 l wody).       


"Chwila jest jak herbata – może być czarna, czerwona, zielona, biała, czy owocowa, a każda ma inny smak, kolor, charakter, właściwości."

Zobacz Nasze Inne Aukcje:

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje