Dlaczego białka scitec są często wybierane jako podstawowy suplement w diecie wysokobiałkowej?
Ponieważ oprócz wielu właściwości prozdrowotnych po prostu wyśmienicie smakują :-)
100% WHEY ISOLATE - 100% izolat białka serwatkowego.
100% WHEY ISOLATE z Scitec Nutrition przeznaczony dla kulturystów i sportowców uprawiających sporty siłowe.
W tej recepturze izolat zapewnia maksymalne stężenie białka oraz pomaga zwiększać przyswajanie aminokwasów w najczystszej postaci. Tym samym maksymalizuje anaboliczne procesy syntezy białka.
Izolat białka Scitec Nutrition 100 % Whey Isolate mają wyjątkowową kinetykę wchłaniania aminokwasów, dzięki czemu są one niezwykle szybko transportowane do krwioobiegu i mięśni. Powoduje to efektywniejszy i szybszy przyrost masy mięśniowej.
100 % Whey Isolate zawiera w składzie niewielką ilość tłuszczy, węglowodanów i laktozy. Ze względu na łatwą rozpuszczalność do mieszania odżywki nie potrzebny jest mikser – wystarczy shaker lub zmieszanie łyżeczką – co powoduje, że przygotowywanie odżywki jest bardzo wygodne.
Dlaczego potrzebne są nam białka serwatkowe?
- naprawiają komórki ciała
- budują i regenerują mięśnie i kości
- są wysokojakościowym kompletnym źródłem białka ubogim w tłuszcz i bogatym w niezbędne aminokwasy
- są wyjątkowo czyste dzięki czemu - łatwo przyswajane przez organizm
- obniżają poziom cholesterolu
- pomagają w utrzymaniu masy kości
- pomagają utrzymać zdrowy system odpornościowy
A PONADTO...
- białka serwatki są kluczowym składnikiem diet ułatwiających spalanie tkanki tłuszczowej
- osoby łączące białka serwatkowe z treningiem fizycznym zachowują więcej suchej masy mięśniowej i tracą więcej tkanki tłuszczowej
- spalasz tłuszcz, przyspieszasz metabolizm i tracisz więcej kalorii
JAK BIAŁKO POMAGA W ZDOBYWANIU ODPOWIEDNIEJ SYLWETKI?
- dieta bogata w białko to skuteczne rozwiązanie dla tych, którzy postanowili poprawić swoje nawyki żywieniowe, dlatego właśnie jest ona często zalecana przez dietetyków osobom chcącym zredukować masę ciała.
- ograniczenie spożywania białek w codziennej decie to częsty błąd żywieniowy popełniany przede wszystkim przez panie. obawiają się one nagłego przyrostu makulatury po wprowadzeniu do diety suplementów białkowych
- tak naprawdę jednak bez odpowiedniego treningu siłowego i dodatkowej suplementacji nawet układ hormonalny nie predysponuje kobet do takich efektów.
- białko to nie tylko składnik naszych pokarmów budujący tkankę mięśniową.
- jest również jednym z podstawowych składników odżywczych, dlatego ich niedobór niekorzystnie wpływa na wygląd
- dlaczego odpowiednia ilość białka w diecie powoduje zmiejszanie tkanki tłuszczowej?
- spożywając odpowiednią ilość białka możemy spowodować przyspieszenie przemiany materii nawet o kilkanaście procent!
- niskokaloryczna dieta redukcyjna często zalecana przez lekarzy - dietetyków pomaga w pozbyciu się zbędnych kilogramow
- zachowując odpowiedni bilans białek w diecie sprzyjamy uwalnianiu hormonu wzrostu, którego jednym z zadań jest właśnie spalanie tkanki tłuszczowej
Dodatkowo, by ukazać jak ważnym składnikiem naszych pokarmów jest białko poniżej podajemy listę dolegliwości przy których szczególnie wskazana jest dieta wysokobiałkowa
- zespół upośledzenia trawienia i wchłaniania
- przewlekła nadczynnność tarczycy
- stany pooperacyjne
- marskość wątroby
- cukrzyca
- gruźlica
Wielkość 1 porcji:
1 miarka - 24 g
Dawkowanie 100% Whey Isolate:
- W celu uzupełnienia diety spożywać 1 - 4 razy dziennie po 1 porcji (24g) w zależności od masy ciała, rozpuszczając w 300 ml mleka lub wody.
- Aby dostosować porcjowanie do indywidualnych predyspozycji organizmu skontaktuj się z nami po zakupie.
Skład:
wyjonizowany izolat białka serwatkowego
ultra filtrowany i mikrofiltrowany izolat białka serwatkowego
zhydrolizowane peptydy białka serwatkowego
kakao (w wersji czekoladowej)
identyczny z naturalnym aromat
guma ksantanowa (substancja
zagęszczająca) (E 415)
aspartam (substancja słodząca) ( E951)
1 porcja: 1 miarka (24g)
Wartość energetyczna 1 porcji: 95 kcal/399 KJ
Wartość odżywcza - 100g / 1 porcja / % realizacji ZDS* przez jedną porcję
Tłuszcz (g) / 4,2 / 1 /
Węglowodany (g) / 8,3 / 2 /
W tym cukry (g) / 4,2 / 1 /
Białko (g) / 83,3 / 20 /
Potas (mg) / 717 / 172 / 5%
Sód (mg) / 229 / 55 / 3%
Cholesterol (mg) / 92 / 22 / 8%