Scitec VITARGO CRX 2.0 800 g
Ulepszona wersja popularnej formuły węglowodanowo-kreatynowej wzbogacona o wiele związków, które są bardzo popularne wśród sportowców. VITARGO CRX 2.0 skutecznie poprawia wyniki osiągane podczas wysiłków o wysokiej intensywności. Węglowodany zawarte w VITARGO CRX 2.0 to wyłącznie Vitargo®, opatentowany rodzaj węglowodanów o wysokiej masie cząsteczkowej, która wynosi średnio 500 000 – 700 000. Vitargo® jest unikalne ponieważ jest przetwarzane w taki sposób żeby uzyskać charakterystykę cząsteczkową zupełnie odmienną od tradycyjnych cukrów prostych (np. Glukozy, Fruktozy) oraz Maltodekstryny, które stosowane są w wielu innych produktach. Waga cząsteczkowa Maltodekstryny wynosi około 1 000 – 10 000, a Dekstrozy około 180! Korzystając z Vitargo® można stworzyć napój o niskiej osmolalnośći i wysokiej zawartości węglowodanów! Nasza formuła zawiera również inne składniki o dowiedzionej naukowo skuteczności! Każda porcja dostarczy ci 5 gram najlepiej przebadanej formy Kreatyny - Monowodzianu Kreatyny (oraz kilka innych form Kreatyny zawartych w naszym matriksie). Dowiedziono naukowo, że Kreatyna, w dawce przynajmniej 3 gram dziennie, zwiększa zdolność organizmu do radzenia sobie z powtarzalnym, krótkim i intensywnym rodzajem wysiłku, takim jakim jest trening siłowy lub interwałowe cardio. Niektóre z naszych kluczowych składników wywierają jeden lub więcej z następujących efektów fizjologicznych:
• regulacja energogennych przemian metabolicznych
• redukcja zmęczenia
• normalizacja procesu syntezy aminokwasów
• normalizacja działania układu nerwowego
• normalizacja funkcjonowania układu odpornościowego
• normalizacja produkcji krwi
• normalizacja funkcji fizjologicznych
Sposób użycia:
Rozpuść porcję 40 g w 400 ml wody. Stosuj jedną porcję dziennie, najlepiej po treningu (lub połowę przed i połowę po) Dodatkowa porcja może być spożyta o innej porze. Stosuj ten produkt w połączeniu z jedzeniem, jako część zdrowej, zbilansowanej diety, a nie jako zastępstwo dla niej.
Informacje alergiczne: Wyprodukowano w fabryce przetwarzającej mleko, soję, białko jajeczne, gluten oraz orzechy!