- Doskonała rozpuszczalność
- Enzymy trawienne
- Mieszanka białek serwatkowych
SCITEC Whey Protein Professional stanowi wyjątkową mieszaninę wysokiej jakości koncentratów białkowych oraz izolatów białkowych. Białka stanowią źródło azotu oraz aminokwasów niezbędnych do utrzymania i rozwoju tkanki mięśniowej. Dlatego białko 100% Whey Protein Professional przyczynia się do wzrostu i rozwoju masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Białko serwatkowe uważane jest za białko "kompletne", ponieważ dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi dla życia aminokwasami, których organizm nie potrafi wytwarzać (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina).
100% Whey Protein Professional posiada dodatkowe składniki: "Matriks Aminokwasowy" będący dodatkowym źródłem aminokwasów takich jak L-leucyna, L-glutamina i Tauryna. Dodatkowo formuła zawiera mieszankę enzymów ułatwiających trawienie takich jak papaina i bromelaina.
SKŁAD:
Ilość: w porcji 30g / w 100g / %ZDS
Kalorie 117kcal(490kJ) / 390kcal (1633kJ)
Kalorie pochodzące z tłuszczu 14kcal / 47kcal
Wszystkie tłuszcze 1,5g / 5g / 2%
Tłuszcze nasycone 1g / 3,3g / 5%
Cholesterol 26mg / 86,6mg / 9%
Sód 43mg / 143,3mg / 2%
Potas 133mg / 443,3mg / 4%
Wszystkie węglowodany / 3,8g / 12,6g / 1%
- w tym cukry 1,5g / 5g
Błonnik 0g / 0g / 0%
Białko 22g / 73,3g / 44%
Anaboliczny Matrix Aminokwasowy 1336mg / 4453mg
Mięszanka Enzymów Trawiennych 25mg / 83mg
SKŁADNIKI:
Wysokiej jakości mieszanka koncentratów białek oraz izolatów serwatkowych (zawierających laktoglobulinę, laktoferrynę, laktoalbuminę oraz frakcję immunoglobulin), dekstroza, L-leucyna, L-glutamina, tauryna, enzymy trawienne (papaina, bromelaina), guma ksantanowa (substancja zagęszczająca; E415), acesulfam-K (substancja słodząca; E950), sukraloza (substancja słodząca; E955), aromat śmietankowy, aromaty
DAWKOWANIE:
Rozpuścić 1 porcję (30 g) w 250 ml wody, mleka lub innego płynu. Spożywać najlepiej po treningu. Stosować jako uzupełnienie zdrowej diety.