52 g wysokiej jakości białka w 162 gramowej porcji!
Ulepszony i zwiększony "Jumbo" matriks zawierający dodatkowe składniki (12000 mg)!
"6-CARB" mieszanka węglowodanów o zróżnicowanej masie cząsteczkowej w tym węglowodanów z mąki owsianej, Palatynozy™ i Waxy maize!
6 rodzajów kreatyny!
W szczególności dla osób o atletycznej budowie ciała!
"JUMBO oznacza DUŻY! JUMBO oznacza silny!" Oryginalna receptura JUMBO została opracowana w celu wsparcia osób z bardzo szybkim metabolizmem (osoby szczupłe) oraz osób, które z uwagi na poziom aktywności mają ekstremalnie wysokie zapotrzebowanie na energię. Stosunek ilościowy składników odzwierciedla to przeznaczenie. Popularność JUMBO oparta na jego jakości i skuteczności zaowocowała opracowaniem produktu dla osób z normalnym metabolizmem o tzw. "atletycznej sylwetce" w celu zapewnienia im dodatkowego źródła substancji odżywczych w trakcie rozwoju masy mięśniowej. Tak powstał drugi członek rodziny JUMBO - JUMBO PROFESSIONAL! W JUMBO PROFESSIONAL zmieniliśmy stosunek ilościowy składników na korzyść białka. W celu dostarczenia 52 g wysokiej jakości białka (więcej niż JUMBO) wystarczy mniejsza porcja produktu wynosząca 162 g. Oznacza to, że ilość węglowodanów oraz kalorii tej formuły jest niższa, ponieważ spożywanie ich w większej ilości przez tego typu osoby nie jest potrzebne.
Skład JUMBO PROFESSIONAL został przygotowany z białek serwatki. Białka stanowią źródło azotu oraz aminokwasów niezbędnych do utrzymania i rozwoju tkanki mięśniowej. Dlatego JUMBO PROFESSIONAL przyczynia się do wzrostu i rozwoju masy mięśniowej*. Białko serwatkowe uzyskiwane z mleka uważane jest za białko "kompletne", ponieważ dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi dla życia aminokwasami (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina), których organizm nie potrafi ich wytwarzać.
Określenie "skuteczności" odżywczej białek zawartych w diecie oparte jest głównie na oszacowaniu w jakim stopniu zawarty w białku azot jest przyswajany i zatrzymywany przez organizm, oraz czy jest zdolny zrównoważyć dzienną utratę azotu. Współczynnik wykorzystania białka netto (NPU) stanowi procent azotu, który jest przyswajany przez organizm, natomiast wartość biologiczna (BV) stanowi procent zaabsorbowanego azotu, który został "zatrzymany" w organizmie. Tym samym BV stanowi produkt NPU oraz trawienia. Białko serwatkowe jest dobrze trawione i posiada łatwo przyswajalne aminokwasy, dlatego też jego wartość biologiczna (BV) jest bardzo wysoka w porównaniu do innych rodzajów białek pochodzących z mięsa, ryb, jajek czy soi.
JUMBO PROFESSIONAL zawiera "6-CARB" mieszankę węglowodanów złożoną m.in. z mąki owsianej, Palatynozy™ i Waxy maize. Waxy maize to wyjątkowa, opatentowana mieszanina wysokocząsteczkowych węglowodanów, które dzięki unikalnemu procesowi wytwarzania posiadają wyjątkowy profil cząsteczkowy różniący się od standardowych cukrów (np. glukoza, fruktoza) oraz obecnej w produktach maltodekstryny.
Matriks JUMBO został wzbogacony i zwiększono jego dawkę! Każda porcja JUMBO PROFESSIONAL dostarcza 6600 mg zastrzeżonej wieloskładnikowej mieszanki kreatynowej "CREA-BOMB" (6 rodzajów kreatyny). Naukowo udowodniono, że spożycie przynajmniej 3 g kreatyny na dobę zwiększa wydajność oraz efektywność krótkotrwałego, a zarazem wysoce intensywnego treningu jak np. trening siłowy i wydolnościowy (co opdowiada 1/2 zalecanej porcji)*. Do JUMBO dodaliśmy również dodatkowe aminokwasy w celu uzupełnienia tych dostarczanych z białka, w tym aminokwasów egzogennych
Dawka "kompleksu wspomagającego" zawierająca magnez i witaminę C, pomaga w prawidłowej syntezie białek, zmniejsza uczucie zmęczenia, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego (wspomaga prawidłowe przewodnictwo nerwowe oraz napięcie mięśniowe, w tym mięśnia sercowego) i odpornościowego, przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego i utrzymania równowagi elektrolitycznej. Ponadto pełni rolę w zapewnieniu prawidłowej produkcji kolagenu w celu prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, chroni komórki przed stresem oksydacyjnym, wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów, oraz odgrywa rolę w procesach podziałów komórkowych*. Dodatkowo w produkcie wykorzystano BioPerine®, opatentowany ekstrakt z pieprzu czarnego
*Informacja ta została naukowo potwierdzona i zaakceptowana przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności.
SPOSÓB UŻYCIA
Wymieszać 1 porcję z 400 ml wody. Stosować 1 porcję dziennie najlepiej po treningu. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Informacje o alergenach: Wytworzono z mleka. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym soję, białko jaj, gluten i orzeszki arachidowe.