50 g wysokiej jakości białka w 1 porcji!
"6-CARB" mieszanka węglowodanów o zróżnicowanej masie cząsteczkowej w tym węglowodanów z mąki owsianej, Palatynozy™ i Waxy maize!
"Jumbo" matriks zawierający dodatkowe składniki!
5 rodzajów kreatyny!
Specjalnie dla osób mających problemy z budowaniem masy mięśniowej!
Brak substancji słodzących!
Dowiedziono naukowo, że ludzie nie doceniają przyjmowania substancji odżywczych podczas diety, ale także przeceniają faktyczną konsumpcję spożywanej żywności, gdy chcą zyskać masę mięśniową i siłę. Inaczej mówiąc jedzą mniej niż im się wydaje i mniej niż potrzebują dla stałego i znacznego postępu w treningu. Każdy poszukuje złotego środka, ignorując fakt, iż nie ma niczego mocniejszego niż ciągła konsumpcja właściwych ilości kalorii, energetyzujących węglowodanów i budujących mięśnie protein. Jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, iż wielu trenujących nie przeznacza wystarczającej ilości czasu i energii na prowadzenie dziennika diety (jako sprawdzonej metody), wtedy jedynym praktycznym rozwiązaniem jest codzienne stosowanie Jumbo, który zapewnia w dużym stopniu wystarczającą ilość składników odżywczych, pozwalających osiągnąć doskonałe wyniki. 50 gram najwyższej jakości protein w jednej porcji, duża dawka szybko i wolno uwalniających się węglowodanów z 6-CARB matriks oraz inne składniki zapewniają doskonałe odżywianie twojego organizmu przez JUMBO!
Skład JUMBO został przygotowany z białek serwatki. Białka stanowią źródło azotu oraz aminokwasów niezbędnych do utrzymania i rozwoju tkanki mięśniowej. Dlatego JUMBO przyczynia się do wzrostu i rozwoju masy mięśniowej*
Białko serwatkowe uzyskiwane z mleka uważane jest za białko "kompletne", ponieważ dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi dla życia aminokwasami (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina), których organizm nie potrafi ich wytwarzać. Określenie "skuteczności" odżywczej białek zawartych w diecie oparte jest głównie na oszacowaniu w jakim stopniu zawarty w białku azot jest przyswajany i zatrzymywany przez organizm, oraz czy jest zdolny zrównoważyć dzienną utratę azotu. Współczynnik wykorzystania białka netto (NPU) stanowi procent azotu, który jest przyswajany przez organizm, natomiast wartość biologiczna (BV) stanowi procent zaabsorbowanego azotu, który został "zatrzymany" w organizmie. Tym samym BV stanowi produkt NPU oraz trawienia. Białko serwatkowe jest dobrze trawione i posiada łatwo przyswajalne aminokwasy, dlatego też jego wartość biologiczna (BV) jest bardzo wysoka w porównaniu do innych rodzajów białek pochodzących z mięsa, ryb, jajek czy soi.
JUMBO zawiera "6-CARB" mieszankę węglowodanów złożoną m.in. z mąki owsianej, Palatynozy™ i Waxy maize. Waxy maize to wyjątkowa, opatentowana mieszanina wysokocząsteczkowych węglowodanów, które dzięki unikalnemu procesowi wytwarzania posiadają wyjątkowy profil cząsteczkowy różniący się od standardowych cukrów (np. glukoza, fruktoza) oraz obecnej w produktach maltodekstryny.
JUMBO jako wzbogacony matriks zawiera optymalną dawkę zastrzeżonej wieloskładnikowej mieszanki kreatynowej "CREA-BOMB". Naukowo udowodniono, że spożycie przynajmniej 3 g kreatyny na dobę zwiększa wydajność oraz efektywność krótkotrwałego, a zarazem wysoce intensywnego treningu jak np. trening siłowy i wydolnościowy*
Do JUMBO dodaliśmy również dodatkowe aminokwasy w celu uzupełnienia tych dostarczanych z białka, w tym aminokwasów egzogennych. Zawarta w "kompleksie wspomagającym" dawka magnezu pomaga w prawidłowej syntezie białek, zmniejsza uczucie zmęczenia, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego (wspomaga prawidłowe przewodnictwo nerwowe oraz napięcie mięśniowe, w tym mięśnia sercowego), przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, utrzymaniu zdrowych kości i zębów, oraz odgrywa rolę w procesach podziałów komórkowych*. Dodatkowo do produktu dodano BioPerine®, opatentowany ekstrakt z pieprzu czarnego.
*Informacja ta została naukowo potwierdzona i zaakceptowana przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności.
W celu uzyskania maksymalnych efektów należy spożywać przynajmniej 1 pełną porcję dziennie w zależności od masy ciała i aktywności fizycznej. Jumbo można spożywać w ciągu dnia przed, w trakcie, lub po treningu. Przed spożyciem należy wymieszać wybraną ilość proszku Jumbo ze 100 ml płynu na każdą miarkę. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Informacje o alergenach :Wytworzono z mleka. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym soję, białko jaj, gluten i orzeszki arachidowe.