|
Scitec 100% Whey Protein Professional - jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym koncentratem białek serwatkowych (WPC) o bardzo dobrej rozpuszczalności oraz wartości biologicznej BV-104. Koncentraty białek serwatkowych charakteryzują się wysoką wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną wśród wszystkich białek pokarmowych. Dodatkowo białko zostało wzmocnione Aminogenem i jest wolne od aspartamu.
- Przyrost suchej masy mięśniowej
- Redukcja tkanki tłuszczowej
- Szybka regeneracja potreningowa
- 5g aminokwasów BCAA w porcji
- Zawiera enzymy trawienne
- Pyszne smaki
100% Whey Protein Professional jest ultrafiltrowanym koncentratem białkowym o wysokiej jakości. Dzięki doskonałemu profilowi aminokwasowemu (47,5% stanowią tzw. aminokwasy anaboliczne takie jak: BCAA, arginina, glutamina i tyrozyna) 100% Whey Protein Professional posiada najwyższą wartość biologiczną. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji, nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptony. Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych BCAA (25%) i glutaminy. Scitec 100% Whey Protein Professional zawiera w małej ilości laktozę i dodatkowo wzmocniony jest L-glutaminą oraz opatentowanym enzymem Aminogenem. Produkt nie zawiera Aspartamu. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych. Wzmacniają układy: krążenia, nerwowy i odpornościowy.
100% WHEY PROTEIN PROFESSIONAL™ daje pełną gwarancję, że stosujesz najwyższej jakości białko pochodzące z koncentratu serwatki. Postaw na elitarną markę!
|
100g |
1 porcja |
% realizacji ZDS* / 1 porcja |
Tłuszcz |
8g |
2g |
3% |
Węglowodany |
5,6g |
1,4g |
1% |
w tym cukry |
5,6g |
1,4g |
- |
Białko |
76g |
19g |
40% |
Potas (mg) |
444mg |
111mg |
3% |
Sód (mg) |
144mg |
36mg |
2% |
Cholesterol (mg) |
88mg |
22mg |
8% |
ZDS* - zalecane dzienne spożycie Charakterystyczny profil aminokwasowy w 25 gramach: L-alanina 882mg L-arginina 423mg* Kwas asparginowy 2168mg L-cysteina 423mg Kwas glutaminowy 3448mg L-glicyna 367mg L-histydyna 386mg* L-izoleucyna 1249mg* L-leucyna 1929mg* L-lizyna 1819mg* L-metionina 367mg* L-fenyloalanina 643mg* L-prolina 1231mg L-seryna 1121mg L-treonina 1433mg* L-tryptofan 331mg* L-tyrozyna 606mg L-walina 1249mg* *aminokwasy egzogenne Wartość odżywcza: 1 porcja: 1 miarka (25g). Zawartość opakowania: 94 porcje. Wartośc energetyczna 1 porcji: 96 kcal/406 kJ Skład: ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego, naturalny aromat, L-glutamina, acesulfam-K, sukraloza, pepsyna, Aminogen.
Szejker może się różnic od tego w opisie kolorem oraz napisem.
|
|