![](http://najlepszesuple.pl/ania1975/szablon_10.jpg) | | Telefon :889-[zasłonięte]-359 E-mail [zasłonięte]@najlepszesuple.pl
| |
| ![](http://najlepszesuple.pl/ania1975/szablon_14.jpg) | | 1. Wpłata na konto - 21 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 739910 - mBank 2. Pobranie - OPCJA POBRANIE DOSTĘPNA DLA UŻYTKOWNIKÓW Z ILOŚCIĄ MIN. 5 POZYTYWNYCH KOMENTARZY | |
| ![](http://najlepszesuple.pl/ania1975/szablon_16.jpg) | | ![](http://najlepszesuple.pl/ania1975/szablon_18.jpg) | | ![](http://najlepszesuple.pl/ania1975/szablon_20.jpg) |
| Licytujesz 1 próbkę suplementu Scitec Whey Protein
Na innych naszych aukcja znajdziesz inne próbki w atrakcyjnej cenie - Najsmaczniejsze białko na rynku - Bardzo dobry profil aminokwasowy - Doskonała rozpuszczalność i jakość - Zawiera nienaruszone frakcje białkowe - Nie zawiera aspartamu! Suplementy Białkowe są źródłem azotu oraz aminokwasów niezbędnych do utrzymania i rozwoju tkanki mięśniowej. Dlatego białko 100% Whey Protein przyczynia się do wzrostu i rozwoju masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Białko serwatkowe uważane jest za białko "kompletne”, ponieważ dostarcza wszystkie niezbędne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi aminokwasami, których organizm nie potrafi syntetyzować (Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina). 100% Whey Protein posiada więcej dodatkowych składników: jeden z nich "Matriks Aminokwasowy" będący dodatkowym źródłem aminokwasów takich jak Tauryna i L-Glutamina. L-Glutamina jest najpowszechniej występującym w ludzkim organizmie aminokwasem- bardzo potrzebnym organizmowi. Wartości odżywcze mogą się różnić od siebie ze względu na smaki. Skład: Ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych (zawierający laktoglobulinę, laktoferrynę, laktoalbuminę oraz frakcję immunoglobulin), biała czekolada w proszku(dla białej czekolady) (33,4%), tauryna, aromat (czekoladowy), wzmacniacz smaku (chlorek wapnia), L-glutamina, dekstroza, substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
| | Zawartość w jednej porcji: 30 g (1 miarka) | PRZYPRAWIONY | | BEZ SMAKU | | w 100 g | ZDS%* |
| ZDS%* | | | w 100 g | ZDS%* | w jednej porcji (30 g) | ZDS%* | Wartość energetyczna | 365 kcal | | 109.5 kcal | | | Wartość energetyczna | 400 kcal | | 120 kcal | | Białko | 71.6 g | | 21.5 g | | | Białko | 80 g | | 24 g | | Węglowodany | 6.3 g | | 1.9 g | | | Węglowodany | 5 g | | 1.5 g | | w tym cukry | 5.6 g | | 1.7 g | | | w tym cukry | 5 g | | 1.5 g | | Tłuszcze | 8 g | | 2.4 g | | | Tłuszcze | 7.6 g | | 2.3 g | | w tym tłuszcze nasycone | 5 g | | 1.5 g | | | w tym tłuszcze nasycone | 3.33 g | | 1 g | | Cholesterol | 0.093 g | | 0.028 g | | | Cholesterol | 0.2 g | | 0.060 g | | Błonnik pokarmowy | 0.3 g | | 0.1 g | | | Błonnik pokarmowy | 0 g | | 0 g | | Sód | 0.58 g | | 0.174 g | | | Sód | 0.15 g | | 0.045 g | | Potas | 466.6 mg | 23.3% | 140 mg | 7% | | Potas | 500 mg | 26.6% | 150 mg | 8% | | Tauryna | 3297 mg | | 990 mg | | | | | | | | L-glutamina | 999 mg | | 300 mg | | | | | | | | | * % ZDS: % zalecanego dziennego spożycia. | | Profil aminokwasowy (% białka) | L-alanina | 5.0 | L-lizyna | 9.1 | | L-alanina | 5.0 | L-lizyna | 9.6 | L-arginina | 2.5 | L-metionina** | 2.1 | | L-arginina | 2.1 | L-metionina** | 2.2 | Kwas L-asparaginowy | 10.4 | L-fenyloalanina** | 3.2 | | Kwas L-asparaginowy | 11.0 | L-fenyloalanina** | 3.0 | L-cysteina | 2.2 | L-prolina | 6.0 | | L-cysteina | 2.2 | L-prolina | 5.5 | L-glutamina | 16.9 | L-seryna | 5.2 | | L-glutamina | 18.1 | L-seryna | 4.6 | Glicyna | 1.8 | L-treonina** | 6.9 | | Glicyna | 1.4 | L-treonina** | 6.7 | L-histydyna** | 1.7 | L-tryptofan** | 1.7 | | L-histydyna** | 1.7 | L-tryptofan** | 1.4 | L-izoleucyna** | 6.0 | L-tyrozyna | 2.9 | | L-izoleucyna** | 6.4 | L-tyrozyna | 2.6 | L-leucyna** | 10.5 | L-walina** | 5.9 | | L-leucyna** | 10.6 | L-walina** | 5.9 | | **niezbędne aminokwasy | | Koncentrat białek serwatkowych (%białka) | beta-laktoglobulina | 60% | | G-immunoglobuliny | 1% | alfa-laktoalbumina | 20% | | A-immunoglobuliny | 1% | glikomakropeptyd | 17.5% | | laktoferryna | 0.5% |
Składniki
| |