PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
CYRTYNIEC CHIŃSKI
SCHISANDRA 1000G
WZMACNIA ORGANIZM
PODNOSI ODPORNOŚĆ
WSPOMAGA PRACĘ WĄTROBY
NAJWYŻSZA JAKOŚĆ I
GWARANCJA BEZPIECZNYCH
ZAKUPÓW
Owoce schisandry działają kojąco w przypadkach zwiększonego stresu, zmniejszonej odporności. Polecana jest dla osób prowadzących intensywny styl życia.
Skład: 100% cytruniec chiński, schisandra
Kraj pochodzenia: Chiny
Waga netto: 1000g
Owoce cytryńca, przypominają owoce jałowca. Zawierają 20% kwasów organicznych, a w szczególności kwasu cytrynowego i jabłkowego, co daje znaczące ilości naturalnej witaminy C.
Cytryniec chiński – gatunek rośliny z rodziny cytryńcowatych. Jest ciekawym wieloletnim pnączem o właściwościach leczniczych. W stanie naturalnym występuje w górskich lasach i dolinach rzek Dalekiego Wschodu. Głównie w Rosji i Chinach. Cytryniec jest jednym z wielu tradycyjnych chińskich ziół. Zaleca się go na kaszel i różne niespecyficzne choroby płuc. . Schisandrę a w szczególności jej małe czerwone owoce wykorzystuję się tradycyjnie w celach leczniczych od ponad 2000 lat.
Cytryniec chiński to bogactwo innych takich witamin, jak: witamina E i C, żelazo, miedź, mangan, nikiel, molibden, tytan i cynk ,magnez, potas, fosfor oraz flawonidy, saponiny oraz liganany.
Cytryniec chiński należy do roślin stymulujących centralny układ nerwowy, przyczyniając się do poprawy sprawności fizycznej i umysłowej oraz stymuluje układ trawienny.
Zastosowanie:
- pełni funkcję odtruwającą organizmu
- łagodzi stany skrajnej depresji
- łagodzi procesy trawienne
- podnosi witalność organizmu
- poprawia pamięć i koncentrację
- Działa wzmacniająco w przypadku zmęczenia fizycznego i umysłowego
Ponadto owoce schisandry są wskazane w przypadkach miażdżycy, choroby Alzheimera, stwardnienia rozsianego, autyzmu, działają pomocniczo w chorobach zakaźnych, np. grypie, anginie; stany zapalne, marskość i stłuszczenie wątroby; zatrucia mikotoksynami, pestycydami, lekami, węglowodorami.
NIEWSKAZANA DLA osób z wysokim ciśnieniem, chorobami serca, epilepsją oraz kobietom w ciąży!
Sposób przygotowania:
- wywar z schisandry: 3-5 łyżek gotujemy w 750ml wody na niskim ogniu 12-15 minut i wypijamy przez dzień (suszone owoce możemy zalewać kilkakrotnie do momentu gdy stracą swój cytrusowy posmak)
- herbatka: 1 łyżkę owoców zalać szklanką wrzątku i zaparzać pod przykryciem 15 minut
- spożywamy całe owoce ok 10 - 20 szt dziennie