SCD ProBiotica™ to siła naturalnych pożytecznych mikroorganizmów, które nie tylko chronią przed uaktywnieniem się patogenów ale wprowadzają równowagę do ekosystemu jelitowego i dominując w nim skutecznie dbają o jej dobroczynną obecność.
SCD ProBiotica™ to skoncentrowana, w pełni naturalna mieszanka 19-tu aromatycznych ziół fermentowanych przez specjalnie dobrane szczepy bakterii probiotycznych.
Składniki: oczyszczona woda, melasa z trzciny cukrowej, fruktoza, oryginalna mieszanka (probiotyczne kultury bakterii kwasu mlekowego), sok owocowy, anyż, korzeń lukrecji, koper włoski, bazylia, rumianek, trybula, koperek, czarny bez, kozieradka, korzeń imbiru, arcydzięgiel, jałowiec, pokrzywa, lebiodka, natka pietruszki, mięta, rozmaryn, szałwia, tymianek, oraz grzyby reishi.
Gatunki mikoorganizmów użyte w produkcji SCD ProBiotica™ to między innymi: Bifidobacterium animalis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus casei, Lactobacillus delbrueckii, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus plantarum, Lactococcus diacetylactis, Lactococcus lactis, Rhodopseudomonas palustris, Saccharomyces cerevisiae oraz Streptococcus thermophilus.
Szczególne cechy produktu:
W przeciwieństwie do antybiotyków, które niszczą mikroflorę, działanie produktu SCD ProBiotica™ nastawione jest na zregenerowanie pożytecznych bakterii wewnątrz ludzkiego ciała, co pomaga wytworzyć i utrzymać równowagę mikrobiologiczną. Mocną stroną produktu SCD ProBiotica™ jest aktywowanie naturalnego procesu wspomagania i odbudowy dobroczynnej mikroflory w organizmie człowieka. Wartość odżywcza w 30ml: Energia: 4 kcal, Węglowodany: 0,5 g, Tłuszcze: 0 g, Białka: 0,04 g, Sód: 36 mg Przechowywanie: Przed otwarciem przechowywać w temperaturze pokojowej (maks. 20° C) z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Po otwarciu przydatność do spożycia - miesiąc.
Zalecenia dotyczące spożycia: Dorośli: 1- 4 łyżek na dzień. Należy zacząć od jednej łyżki dziennie i stopniowo zwiększać sugerowaną ilość. Dzieci: 1- 4 łyżeczek do herbaty na dzień. Należy zacząć od jednej łyżeczki do herbaty dziennie i stopniowo zwiększać sugerowaną dawkę.
1 łyżeczka zawiera 25 milionów bakterii probiotycznych 1 łyżka zawiera 75 milionów bakterii probiotycznych
Zdrowa flora jelitowa składa się z 400 różnych szczepów mikroorganizmów. Żyją one z nami w symbiozie i są bardzo ważne dla naszego zdrowia. Jako niemowlęta przychodzimy na świat sterylni i dopiero poprzez kontakt w czasie porodu i karmienia piersią otrzymujemy pierwsze bakterie jelitowe. Zdrowe środowisko flory jelitowej może zmienić się wskutek stresu oraz innych negatywnych czynników w taki sposób, że zmienia się naturalna struktura flory jelitowej. Mogą się wtedy nadmiernie rozmnażać takie bakterie, które w swoim metabolizmie produkują toksyczne substancje. Takie produkty rozkładu wpływają niekorzystnie na metabolizm. Zrównoważona naturalna flora jelitowa jest ważna dla zdrowego trawienia. Zdrowe trawienie polepsza bio-dyspozycyjność wielu ważnych substancji życiowych, które przyjmujemy wraz z pokarmem, na przykład niektórych substancji mineralnych, jak wapno, magnez, żelazo, cynk oraz miedź i witaminy. Wreszcie zrównoważona flora jelitowa ma duże znaczenie dla naszego systemu odpornościowego. Codziennie mamy do czynienia z niepożądanymi substancjami, które dostają się do naszego organizmu poprzez powietrze lub pokarm. Mechanizmy obronne organizmu zajmują się tymi substancjami i wiele z nich zostaje zneutralizowanych. Zdrowa flora jelitowa zapobiega rozprzestrzenianiu się: wirusów, pasożytów, zarodników grzybów.
Regulamin dostępny na stronie "O mnie"
|