Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

saszetka bakterie JOGURT L+ żywe kultury bakterii

22-07-2015, 8:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł      Aktualna cena: 18 zł     
Użytkownik biserwis
numer aukcji: 5535585123
Miejscowość Serniki
Wyświetleń: 79   
Koniec: 22-07-2015 08:04:35
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

Witam,
 sprzedaję Kultury bakterii do samodzielnego wytworzenia JOGURTU L+ saszetka 0,9 g. Każda saszetka zawiera kultury bakteryjne do domowego przygotowania pysznego jogurtu. Dzięki naszej saszetce otrzymacie wspaniały jogurt o łagodnym smaku. Jedna saszetka wystarczy na 1 do 3 litrów mleka. Zestaw bakterii zgodnie wytwarza kwas mlekowy tzw. L+ prawoskrętny.

 

zawiera bakterie - Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

 

przygotowanie: Podgrzej mleko (ilość mieszcząca się do pojemnika jogurtownicy easiyo) w garnku, aby było letnie, następnie wymieszaj dokładnie z saszetką bakterii i wlej do pojemnika. Przygotuj 1,2 l gorącej wody (niewrzącej) i wlej do wnętrza jogurtownicy (do wysokości wkładki czerwonej) i włóż tam pojemnik z mlekiem - poziom gorącej wody podniesie się. Odstaw jogurtownicę na 8-10 h. Po tym czasie wyjmij gotowy Jogurt i schłódź go lodówce. Możesz go przechowywać w lodówce do 3 dni. 

Uwaga !!! Na każdy następny 1 litr Jogurtu możesz wykorzystać 4 łyżki stołowe poprzednio przygotowanego produktu z lodówki, aby zaszczepić tam bakterie. Wystarczy dodać 4 łyżki do ciepłego mleka, wymieszać i cały cykl jak poprzednio do jogurtownicy easiyo. Bakterie można rozmnażać aż do momentu, kiedy Jogurt przestanie sie wytwarzać, wtedy używamy nowej saszetki.

 

Najlepiej spożyć przed: 26-04-2016 - NOWA DOSTAWA !!!!!!!!!!!! śWIEŻYNKI !!!!!!!!!!!!!




 

 

 




Dodano 2[zasłonięte]014-12 11:59

przygotowanie:

Podgrzej mleko (ilość mieszcząca się do pojemnika jogurtownicy) w garnku do temp 90-95 st. Celsjusza aby usunąć obce bakterie, następnie ochłodź je do temp. 40-45 st. Celsjusza, następnie wymieszaj dokładnie z saszetką bakterii i wlej do pojemnika. Przygotuj 1,2 l gorącej wody (niewrzącej, ok. 45 st. Celsjusza) i wlej do wnętrza jogurtownicy (do wysokości wkładki czerwonej) i włóż tam pojemnik z mlekiem - poziom gorącej wody podniesie się. Odstaw jogurtownicę na 8-10 h. Po tym czasie wyjmij gotowy Jogurt i schłódź go lodówce. Możesz go przechowywać w lodówce do 3 dni.

 

Uwaga !!! Na każdy następny 1 litr Jogurtu możesz wykorzystać 4 łyżki stołowe poprzednio przygotowanego produktu z lodówki, aby zaszczepić tam bakterie. Wystarczy dodać 4 łyżki do ciepłego mleka, wymieszać i cały cykl jak poprzednio do jogurtownicy easiyo. Bakterie można rozmnażać aż do momentu, kiedy Jogurt przestanie sie wytwarzać, wtedy używamy nowej saszetki.

 


D