SARDYNKI ze zrównoważonego RYBOŁÓWSTWA
Powszechnie mówi się o tym jak zdrowe są RYBY - głównie ze względu na zawartość kwasów OMEGA 3. Niestety większość ryb jest bardzo skażona metalami ciężkimi. Ponadto OMEGA 3 jest wrażliwe na wysoką temperaturę - a kto z nas je ryby w postaci surowej? Gotowanie, smażenie, pieczenie - niestety wszystkie sposoby przyrządzania ryb powodują rozkład tych cennych kwasów tłuszczowych. Rozwiązaniem poniekąd jest wybór małych rybek jak sardynki czy szprotki, które po pierwsze nie kumulują metali ciężkich, po drugie, w formie konserwy możemy je spożywać bez poddawania wysokiej temperaturze. Jest to jeden ze sposobów uzupełniania OMEGA 3 w naszej diecie. Przy wyborze konserw warto zwrócić uwagę na skład - im prostszy (krótszy) tym lepiej. Wybrany przez nas produkt spełnia te kryteria. Dodatkowo oliwa, którą tu znajdziemy jest oliwą BIO, a sól zdrową solą MORSKĄ.
Skład: sardynki 75%, oliwa z oliwek na zimno tłoczona* 24%, sól morska.
*z kontrolowanych upraw EKO
Producent: Pan do Mar (Hiszpania)
Opakowanie: 120g
SPRAWDŹ POZOSTAŁE AUKCJE W NASZYM SKLEPIE..
ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ !!!