| | [zasłonięte]@swiatkuchni.com | (32)[zasłonięte]282-92 666 [zasłonięte] 09 39 602 [zasłonięte] 33 27 | Świat Kuchni InterNOVA Sp. j. M.M.Cywiński ul. Siemianowicka 98 41-902 Bytom NIP 626[zasłonięte]296-08 REGON 241[zasłonięte]070 | Odbiór osobisty w Bytomiu (32)[zasłonięte]282-92 666 [zasłonięte] 09 39 602 [zasłonięte] 33 27 | InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński ul. Siemianowicka 98 41-902 Bytom | Godziny otwarcia: Pon. - Pt.: 900 - 1700 | Odbiór osobisty w Czeladzi (32)[zasłonięte]763-91 602 [zasłonięte] 700 | Centrum handlowe M1 InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński ul. Będzińska 80 41-250 Czeladź | Godziny otwarcia: Pon. - Sob.: 900 - 2100 Niedziela: 900 - 2000 | (32)[zasłonięte]278-08 602 [zasłonięte] 700 | Centrum handlowe Platan Zabrze InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński pl. Teatralny 12 41-800 Zabrze | Godziny otwarcia: Pon. - Sob.: 900 - 2100 Niedziela: 1000 - 2000 | Odbiór osobisty w Katowicach (32)[zasłonięte]781-05 602 [zasłonięte] 700 | RAWA Park Handlowy InterNOVA Sp. j. M.M. Cywiński Al. W. Roździeńskiego 97 40-203 Katowice | Godziny otwarcia: Pon. - Nd.: 1000 - 2000 | | | 5-litrowy szybkowar firmy SAPIR UWAGA! Kup kilka przedmiotów na naszych aukcjach a za przesyłkę zapłacisz TYLKO RAZ! Pięciolitrowy zestaw wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej firmy SAPIR. Jeden z najczęściej wybieranych produktów przez naszych klientów. Zestaw przystosowany jest do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, halogenowych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH. W skład 5 litrowego szybkowaru wchodzą: - Garnek 5 L,
- Specjalna pokrywa szybkowarowa
Wszystkie oferowane przez nas produkty są fabrycznie nowe w oryginalnych opakowaniach. Gwarancja: 2 Lata. Producent: SAPIR SZYBKOWAR - SZYBKIE GOTOWANIE Podstawowa zasada szybkiego gotowania nie uległa zmianie od czasu wprowadzenia pierwszego szybkowaru. Gotowanie odbywa się w zamkniętym garnku pod ciśnieniem w temperaturach przewyzszających 100st. Celsjusza, ponieważ powstające wewnątrz szybkowaru nadciśnienie podnosi punkt wrzenia wody. Dzięki temu czas gotowania ulega wielokrotnemu skróceniu, przez co gotowanie w szybkowarze pozwala na oszczędność czasu (gotowania) średnio rzędu 70% Dzięki wyeliminowaniu szkodliwego tlenu zawartego w powietrzu oraz krótkim czasom gotowania żywność jest gotowana w sposób szczególnie delikatna. W porównaniu z tradycyjnym gotowaniem, gotowanie w szybkowarze pozwala zachować znacznie więcej witami, substancji mineralnych oraz aromatycznych, co jest także wyczuwalne w smaku: własny smak żywności jest zaskakująco intensywny ! OPIS, CECHY ORAZ ZALETY SZYBKOWARU: - OSZCZĘDNOŚĆ CZASU - DO 70 % - OSZCZĘDNOŚĆ ENERGII - DO 50 % - ZDROWE GOTOWANIE - WITAMINA C POZOSTAJE W POTRAWIE W 34 % A PRZY GOTOWANIU W SZYBKOWARZE DO 65 % - KOLORY, WITAMINY , SOLE MINERALNE POZOSTAJĄ W POTRAWIE BEZPIECZEŃSTWO ! Szybkowary wyposażone są w różne elementy, które dbają o bezpieczeństwo szybkowaru. SPOSOBY OTWIERANIA SZYBKOWARU: - odczekać do chwili gdy opadnie ciśnienie - postawić pod zlewem i otworzyć zimną wodę MOŻLIWOŚCI ZASTOSOWANIA: - duszenie mięsa - zupy i dania z "jednego garnka" - warzywa i ziemniaki - przyrzadzanie ryżu - przyrzadzanie ryb - smażenie - przyrządzanie mrożonek - wekowania - przyrzadzanie soku - sterylizacja KRÓTKI PRZEPIS NA DUSZENIE MIĘSA: - rozgrzać szybkowar lub patelnie szybkowarową bez tłuszczu na średnim stopniu (2/3 mocy kuchenki) - wlać do garnka kilka kropli zimnej wody. Właściwa temperatura do smażenia mięsa z tłuszczem lub bez tłuszczu zostaje osiągnięta w momencie, gdy kuleczki wody "tańczą" po dnie garnka. Przed dodaniem tłuszczu wzgl. włożeniem mięsa nalezy ostrożnie wytrzeć wodę z dna garnka np. ścierką. - pieczeń mocno docisnąć. Po kliku minutach mięso samo odejdzie od dna, można je wówczas obrócić i dodać przyprawy wg uznania. - dodawać wodę zgodnie z przepisem, jednak nie mniej niż 200 -300 ml - garnek zamknąć - wybrać tryb gotowania i podgotować ORIENTACYJNE CZASY GOTOWANIA: Wieprzowina | | Gulasz | 15-20 min | Pieczeń wieprzowa | 25-30 min | Golonka (pieczona) | 30-35 min | Golonka (surowa) | 30-40 min | Cielęcina i wołowina | | Cielęcina ( w kawałkach) | 5-6 min | Pieczeń cielęca | 15-20 min | Nóżka cielęca | 15-20 min | Gulasz wołowy | 15-20 min | Kawałki golonki (na zupę) | 20-25 min | Rolada / pieczeń z polędwicy | 20-25 min | Pieczeń wołowa | 30-40 min | Drób | | Pierś / udko z kurczaka | 10-15 min | Pierś / udko z indyka | 20-25 min | Kura na rosół | 25-35 min | Dziczyzna i jagnięcina | | Comber sarni | ok 15 min | Pieczeń z sarny | ok 20 min | Gulasz z jelenia | 15-20 min | Pieczeń z jelenia | ok 25 min | Gulasz z dzika | 15-20 min | Pieczeń zajęcza | 15-20 min | Pieczeń jagnięca | 15-20 min | Ryby | | Potrawka rybna | 3-4 min | Łosoś | 5-6 min | Halibut | 6-7 min | Karmazyn | 7-8 min | Zupy | | Zupa jarzynowa | 4-6 min | Zupa ziemniaczana | 6-8 min | Zupa gulaszowa | 10-15 min | Rosół wołowy | 35-40 min | Warzywa | | Karczoch (w całości) | 15-20 min | Kalafior / brokuły (różyczki) | 2-3 min | Kalafior w całości | 8-10 min | Groszek zielony | 5-7 min | Marchew | 4-6 min | Kapusta czerwona / biała | 7-10 min | Ziemniaki z wody (pokrojone w ćwiartki) | 8-10 min | Ziemniaki w mundurkach (całe) | 12-15 min | Zboża | | Owies | 8-9 min | Pszenica | 8-9 min | Jęczmień | 8-9 min | Żyto | 8-9 min | Orkisz | 8-9 min | Życzymy udanego i ZDROWEGO Gotowania. Szybkowar SAPIR 5L Doskonale wykończone i trwałe uchwyty. Kompletny zestaw do szybkiego gotowania. Satynowane wnętrze, specjalne krawędzie uławiające nalewanie. Specjalna pokrywa szybkowarowa. -
Nadaje się na wszystkie powierzchnie kuchenne Kompletny zestaw do szybkiego gotowania, przystosowany do gotowania na wszystkich rodzajach kuchni, tj. elektrycznych, ceramicznych, halogenowych, gazowych oraz INDUKCYJNYCH. -
Pełna dokumentacja Do każdego zestawu naczyń dodawana jest instrukcja obsługi oraz paragon lub faktura VAT. Całość zapakowana w pudełko prezentowe. -
2-letnia gwarancja Każdy produkt objęty jest dwuletnią gwarancją. |