Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SANDACZ CHÓW I HODOWLA Zakęś SPIS TREŚCI NOWA

24-01-2012, 5:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 55 zł      Aktualna cena: 55 zł     
Użytkownik hirudina
numer aukcji: 2004280208
Miejscowość Katowice
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 25   
Koniec: 15-01-2012 19:33:28

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2009
Kondycja: bez śladów używania
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

e-mail: [zasłonięte]@hirudina.pl
tel. stacjonarny: (32)[zasłonięte]352-04
tel. komórkowy: 513-[zasłonięte]-833
komunikator: [zasłonięte]40558

Adres sklepu: ul. Księdza Bednorza 14
(pod apteką)
Katowice-Szopienice

Godziny pracy: Pon - Pt: 8.30 – 16.30

Lokalizacja sklepu:


Przelew na konto mBank:
16 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 406776

Wszystkie zamówienia realizowane
są przez Pocztę Polską.

Książki wysyłamy zgodnie z
wyborem opcji:
- po wpłacie na konto
- za pobraniem
Wysyłamy również
za granicę!

Koszty przesyłki są u nas
zawsze zgodne
z aktualnym cennikiem
Poczty Polskiej.

Odbiór osobisty: Po odbiór książek serdecznie zapraszamy do naszej księgarni w Katowicach-Szopienicach
(adres powyżej)

  


WYSYŁKA DZISIAJ !!!

CODZIENNIE W DNI ROBOCZE

WYSTARCZY DO GODZ. 13.00 wysłać do nas:

1) deklarację odbioru przesyłki "za pobraniem"
lub
2) skan przelewu
albo
3) wpłacić za pośrednictwem "Płacę z Allegro"



SANDACZ

CHÓW I HODOWLA

Poradnik hodowcy


Zdzisław Zakęś


Stan książki: NOWA
Wydawnictwo IRŚ
Stron: 204
Okładka: twarda

POLECAMY INNE TYTUŁY WYDAWNICTWA:
INSTYTUT RYBACTWA ŚRÓDLĄDOWEGO



POLECAMY INNE TYTUŁY Z SERII: PORADNIK HODOWCY RYB


Spis treści

1. Wstęp 7

2. Ogólna charakterystyka gatunku 13

3. Odłów, rozróżnianie płci i transport tarlaków 19

3.1. Odłów tarlaków 19
3.2. Rozróżnianie płci 22
3.3. Transport tarlaków 25

4. Tarło stawowe 29
4.1. Tarło dzikie, niekontrolowane 29
4.2. Tarło naturalne - kontrolowane 32

5. Tarło sadzowe 35
5.1. Tarło w sadzach szwedzkich 35
5.2. Tarło w sadzach z gazy młyńskiej36
5.3. Tarło w sadzach jeziorowych - metoda fińska 36
5.4. Tarło w sadzach jeziorowych 38
5.4.1. Pomosty, sadze i gniazda tarłowe 38
5.4.2. Obchodzenie się z tarlakami 41
5.4.3. Przyżyciowe określanie stopnia dojrzałości samic 43
5.4.4. Stymulacja hormonalna 49
5.4.5. Obsadzanie sadzów tarłowych 50
5.4.6. Warunki termiczne a efektywność rozrodu 51
5.4.7. Efekty tarła 53
5.4.8. Zaplecze osobowe i techniczne 55

6. Tarło sztuczne ryb dzikich 57
6.1. Ogólne zasady obchodzenia się z tarlakami 57
6.2. Zmiany masy ciała samic sandacza po zastosowaniu iniekcji hormonalnej 64
6.3. Tarło sztuczne, pobieranie gamet, zaplemnienie, zapłodnienie 66
6.4. Krótkoterminowe przechowywanie nasienia sandacza 70
6.5. Odklejanie hirudina ikry 72
6.6. Inkubacja i rozwój ikry 77
6.6.1. Inkubacja ikry.. 77
6.6.2. Rozwój embrionalny sandacza 80
6.7. Wykaz sprzętu niezbędnego do przeprowadzenia sztucznego tarła sandacza....85

7. Tarło pozasezonowe 87
7.1. Stymulacja termiczna 89
7.2. Stymulacja fotoperiodem 91
7.3. Warunki przetrzymywania i żywienia tarlaków w okresie stymulacji fototermicznej 92
7.4. Stymulacja hormonalna 97
7.5. Rozród, odklejanie i inkubacja ikry 99

8. Podchów materiału zarybieniowego sandacza w stawach 103
8.1. Podchów do narybku letniego w monokulturze 103
8.1.1. Metoda 1 104
8.1.2. Metoda II 104
8.1.3. Metoda III 105
8.1.4. Odłów narybku letniego 107
8.1.5. Transport ikry i narybku 111
8.2. Podchów narybku jesiennego w polikulturze z karpiem 114
8.2.1. Metody i zasady podchowu 114
8.2.2. Podchów narybku letniego do narybku jesiennego w monokulturze 116
8.2.4. Podchów starszych roczników sandacza 117
8.2.5. Odłów i transport narybku jesiennego 118

9. Podchów intensywny w zamkniętych obiegach wody 119
9.1. Podchów wylęgu z zastosowaniem paszy sztucznej 119
9.1.1. Krytyczne okresy w czasie intensywnego podchowu wylęgu sandacza..119
9.1.2. Wstępna faza podchowu wylęgu 124
9.1.2.1. Techniczne warunki podchowu, obsadzanie zbiorników, zagęszczenie obsad, temperatura wody 124
9.1.2.2. Pokarm i żywienie 128
9.1.2.3. Oddzielanie ryb z wypełnionym pęcherzem pławnym 136
9.1.3. Zasadnicza faza podchowu 140
9.2. Podchów stawowego narybku letniego w zamkniętych obiegach wody 142
9.2.1. Uwagi ogólne, obchodzenie się z materiałem przed obsadzeniem basenów podchowowych 142
9.2.2. Warunki techniczne podchowu 143
9.2.3. Temperatura wody, zagęszczenie obsad i początkowa wielkość materiału 146
9.2.4. Sortowanie obsad 149
9.2.5. Pasza i żywienie 150
9.2.6. Kontrolne pomiary ryb 152
9.3. Tucz sandacza 153
9.3.1. Środowiskowe warunki podchowu, pasza i żywienie ryb 153
9.3.2. Tucz sandacza - opis przypadku 158
9.4. Zapotrzebowanie tlenowe i wydalanie amoniaku przez juwenalnego sandacza w czasie intensywnego podchowu na paszy sztucznej 159
9.5. Jakość wody w zamkniętych obiegach wody. Utrzymywanie właściwego stanu sanitarnego, czyszczenie basenów 164

10. Choroby i profilaktyka 171

11. Sandacz jako produkt spożywczy 181

11.1. Wartość rzeźna i podstawowy skład chemiczny sandacza dzikiego i hodowlanego 184
11.2. Skład chemiczny filetów sandacza dzikiego i hodowlanego 185
11.3. Wartość dietetyczna filetów sandacza 187

12. Literatura 189

13. Indeks 195



CHCESZ PRZED ZAKUPEM ZAPOZNAĆ SIĘ Z OFEROWANĄ KSIĄŻKĄ

NAPISZ DO NAS MAILA, A OTRZYMASZ

DARMOWY FRAGMENT!!!


ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE !!!

SANDACZ CHÓW I HODOWLA Zakęś SPIS TREŚCI NOWA