Witamy na aukcji z dodatkami masarskimi do wędlin !
Przedmiotem aukcji jest saletra potasowa spożywcza do konserwowania mięsa 250g !
Zastosowanie: Saletrę potasową stosuje się jako dodatek do sporządzania soli peklujących i solanek, aby zachować różowo-czerwony kolor mięsa.
Sposób użycia: Przepisy zalecają sporządzanie mieszanki peklującej o składzie 100 kg soli i 2 - 5 kg saletry. Najlepiej przygotować mieszankę peklującą z 1 kg soli niejodowanej dodając 20-50 gram saletry wtedy nie bawimy się w żadne przeliczania i dodajemy mieszankę peklującą w ilościach jak przewidują normy, średnio 18-22 g na 1 kg mięsa wieprzowego przy mięsie wołowym zalecana jest trochę wyższa dawka tj. średnio 21-23 g mieszanki peklującej. Najbardziej prostym i wygodnym sposobem jest używanie gotowej mieszanki peklującej pod nazwą Peklosól którą znajdą państwo na drugiej naszej aukcji.
Saletra do mięsa oferowana u nas na aukcji ma długi okres przydatności do użycia który wynosi średnio 18-20 miesięcy.
>> Przesyłki realizujemy Pocztą Polską lub kurierem UPS, wybór należy do kupującego !
Przy wpłacie na konto:
Paczka do 1 kg: 10 zł - ekonomiczna, 11,50 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11,50 zł - ekonomiczna, 13,50 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13,50 zł - ekonomiczna, 15 zł - priorytetowa
Firma kurierska UPS do 30 kg - 25 zł
Za zaliczeniem ( płatne przy odbiorze towaru):
Paczka do 0,5 kg: 11 zł - ekonomiczna, 14 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 13 zł - ekonomiczna, 16 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14,50 zł - ekonomiczna, 17,50 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16,50 zł - ekonomiczna, 20 zł - priorytetowa
Firma kurierska do 30 kg - 30 zł
Jeśli zakupili państwo kilka przedmiotów proszę zapytać o koszty wysyłki przed wykonaniem płatności !
Zapraszamy na pozostałe aukcje oraz do zakupu. Jeśli potrzebują państwo innych produktów do wyrobów wędliniarskich których akurat w danym momencie jest brak na aukcji prosimy o kontakt @email, wystawimy aukcję na allegro !
W stałej ofercie posiadamy:
- jelita naturalne wieprzowe do kiełbasy, kaszanki
- osłonki sztuczne białkowe do kiełbas typu krakowska, szynkowa
- osłonki poliamidowe do salcesonu, mielonek, pasztetowej itp.
- osłonki barierowe termokurczliwe
- noże masarskie polskie i zagraniczne
- siatki do wędlin i serów
- sitka i nożyki do maszynek ręcznych i elektrycznych (alfa, zelmer, diana)
- profesjonalne nadziewarki ze stali szlachetnej nierdzewnej (5kg i większe)
- przyprawy naturalne oraz mieszanki do kiełbas
- inny drobny sprzęt pomocny podczas wyrobów domowych
Serdecznie zapraszamy państwa do zakupów !
Wszelkie Prawa Zastrzeżone. All Rights Reserved. 2011 Wyroby-Domowe
|