|
|
Saletra potasowa do peklowania mięsa. Jesteśmy z Kielc zapraszamy do bezpłatnego odbioru zakupów w naszej hurtowni. Hurtownia Kielce SWIP zaprasza. Hurt Kielce Listy "nie polecone” wysyłamy wyłącznie na odpowiedzialność kupującego, ponieważ w przypadku zaginięcia takiego listu Poczta Polska nie przyjmuje reklamacji tym samy nie możesz reklamować takiej przesyłki i u nas w takim przypadku nie wysyłamy ponownie. Polecamy list polecony lub kuriera co daje 100% pewności.
Saletra potasowa - do peklowania wieprzowiny, wołowiny i cielęciny. Proporcja na 5 kg mięsa: Do 2,5 l wody dodać 1 łyżeczkę mielonego pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 12 ziaren jałowca, kilka goździków, szczyptę kolendry i tymianek (można użyć również gotową mieszankę ziół do peklowania ). Całość gotować 10 min. Do wystudzonej zalewy dodać 10 g saletry potasowej ( 1 opakowania ), 20-40 dkg soli kuchennej, łyżeczkę cukru, całość dokładnie wymieszać. Nakłuwając mięso strzykawką z igłą o grubości 1 mm wprowadzić około 100 ml zalewy w regularnych odstępach do wnętrza tuszy. Mięso ściśle ułożyć kamiennym lub - emaliowanym garnku i zalać resztą zalewy ( mięso musi być całkowicie zakryte ). Peklować 7 – 9 dni w temperaturze 4 – 8 st. obracając mięso co 2 – 3 dni. Peklowane mięso można gotować, wędzić, piec lub grillować. - Masa netto: 20 g na 10 kg mięsa,
Polecamy! Chętnie kupowane z innych naszych aukcji: inne nasze aukcje
Na innej aukcji : Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin domowym sposobem. Pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Na środku wieczka znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego termometr z sondą, który nie jest elementem zestawu. Do szynkowara można dopasować termometr o symbolach 185609, 100100, 100200, 100400, 100600. Wykonany ze stali nierdzewnej. Szerokość produktu: 12cm Głębokość produktu: 12cm Wysokość produktu: 19cm W zestawie książka z instrukcją. Gwarancja 24msc
Na innej aukcji : ZRĘBKI DO WĘDZENIA LUB GRILOWANIA 1. Zrębki bukowo – olchowe. Idealne do wędzenia i grillowania. Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocistobrązowy kolor. Doskonałe do wędzenia baraniny, wołowiny i wieprzowiny.. 2. Zrębki bukowe. Idealne do wędzenia i grillowania. Dzięki nim Twoje potrawy zyskają niepowtarzalny smak, aromat a także złocisty kolor. Doskonałe do wędzenia ryb, drobiu, jagnięciny oraz cielęciny. Wysyłka nastąpi po wybraniu rodzaju zrębek (1 lub 2) Doskonałe i polecane do wędzenia do wędzenia wędlin, ryb i innych produktów zrębki wędzarnicze. Zrębki skrócą czas wędzenia produkty wędzone uzyskają dzięki nim piękny wygląd, kolor i wspaniały smak. Zrębki używamy jako dodatek do wędzenia. Dosypując do tlących się kołków drewna. Dzięki temu łatwoy utrzymasz pożądaną temperaturę i zwiększysz ilość dymu w wędzarni.
Na innej aukcji : 100600 termometr do pieczenia mięs 0-120 st C
Na innej aukcji : Sekret Dziadka Feliksa - mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) wzbogacona mieszanka przypraw do peklowania mięsa 36g - na 10kg miesa. Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, które podkreślają walory smakowe i zapachowe mięs przygotowywanych domowym sposobem. Szczególnie polecana do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny oraz baraniny i dziczyzny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia
Na innej aukcji : Receptura Babci Leokadii - mieszanka do peklowania mieszanka do peklowania 100% natura (pakowane hermetycznie) Receptura Babci Leokadii - tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Polecamy do wieprzowiny, wołowiny, cielęciny. Skład: kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, goździki. Masa netto: 36 g na 10 kg mięsa. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu. Można używać do marynat i pieczenia
Na innej aukcji : Siatka wędliniarska +300st C 310102 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 16cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH,
Na innej aukcji : Siatka wędliniarska +300st C 310102 Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- szynek baleronów oraz innych mięs według upodobań do pieczenia, wędzenia peklowania. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 22cm i wadze do 2,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to 300 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 4 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH
Na innej aukcji : Nici wędliniarskie bawełniane białe. Nici wędliniarskie bawełniane białe - do pieczenia, gotowania, peklowania, wędzenia. Służą do ręcznego wiązania mięs przeznaczonych do wędzenia, parzenia rolad na czas pieczenia. Naturalne materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa ( do 300°C) bez zmiany aromatu i smaku. Sznurek jest wytrzymały, mięso można powiesić na haku. Posiada atest PZH.
Na innej aukcji : Osłonka białkowa wędliniarska. Osłonka białkowa wędliniarska do kiełbas -do parzenia, wędzenia - również na zimno. Pozwala samodzielne przyrządzanie wyśmienitych wędzony lub parzonych wędlin takich jak żywiecka, krakowska, szynkowa, oraz kiełbas długo dojrzewających. Parametry Wytrzymałość termiczna 100°C. Opakowanie jednot. 4mb (±5%), Średnica 55mm. Użytkowanie Przed napełnieniem moczyć osłonkę 15min. w temp. 20 ±5°C w 10-15% roztworze soli (1/2 szklanki na 1L wody). Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać i poddać obróbce odpowiedniej dla rodzaju kiełbasy. Parzenie max temp. 75°C, wędzenie 90°C, obróbka zimnym dymem max. 40°C. Posiada atest PZH. 2 kolory
Na innej aukcji : Osłonka tekstylna wędliniarska do parzenia. Osłonka tekstylna służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich- salcesonów, kiełbas grubo rozdrobnionych, oraz pasztetów, możne być również stosowana przy wyrobie serów. Parametry Wykonana z impregnowanego wytrzymałego materiału, mocne szwy zapewniają małe straty parzelnicze oraz długi okres przechowywania wyrobu gotowego. Wytrzymałość termiczna +100°C, Wsad 3kg. Użytkowanie Pzred napełnieniem osłonkę należy namoczyć przez 30min. Ściśle napełnioną osłonkę parzyć w max temperaturze 88°C a następnie schłodzić. Posiada atest PZH.
Na innej aukcji : Siatka wędliniarska +100C Siatka wędliniarska służy do przygotowywania domowych wyrobów wędliniarskich. Dzięki naszej siatce wędzenie, parzenie, lub gotowanie mięs, stanie się o wiele prostsze.! Siatka nadaje się do mięs o przekroju do 15cm i wadze do 1,5 kg. Jej wytrzymałość termiczna to +100 st. Bardzo łatwo zdejmowalna po obróbce domowego wyrobu. - długość : 5 mb ( +/- 5% ), - posiada atest PZH,
Na innej aukcji : Nadziewarka do kiełbas. Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii. Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp.. Wykonana z aluminium. Szerokość produktu: 30cm Głębokość produktu: 11cm Wysokość produktu: 15cm
Na innej aukcji : Na innych naszych akcjach: butelki na wino, wódkę, piwo, korki, drożdze balony goąsiory steki innych produktów do winiarstwa i gożelnictwa. Najbardziej kompletny wybór towarów w Kielcach
Na innej aukcji : Doskonały prezent - jakość i niesamowity design (każdy produkt jest pięknie zapakowany) To nie tylko deska do krojenia. To nowy wymiar smaku i stylu wykonany z drewna kauczukowego, długo zachowa swój estetyczny wygląd. wyślij maila inne nasze aukcje
|