Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Saletra Potasowa 20g do peklowania 10kg mięsa

29-06-2015, 23:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 2.10 zł     
Użytkownik Zegar4
numer aukcji: 5408317088
Miejscowość Wiskitki
Wyświetleń: 8   
Koniec: 30-06-2015 00:00:11
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Zamówienia i porady
tel 604 [zasłonięte] 465
e-mail [zasłonięte]@dar-win.pl

Pracujemy od 8.00 do 18.00

http://mikito.pl/szablony/ikony/pza.png
http://mikito.pl/szablony/ikony/mbank.png

nr. konta

02 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 674247

http://mikito.pl/szablony/ikony/poczta.jpg

http://mikito.pl/szablony/ikony/ups.png


Koszty wysyłki podane są zawsze w cenniku aukcji. Nie pobieramy żadnych opłat za pakowanie paczek, kartony, folie, taśmy itp.

Możliwy odbiór osobisty.
 

 ul. Kościuszki 35b
96-315 Wiskitki

1. Nie masz zamiaru kupować to nie licytuj.

2. W tytule przelewu podaj swój nick z allegro lub nr aukcji.

3. Prosimy o podpisywanie się w e-mailach oraz prowadzenie korespondencji w formie "odpowiedz nadawcy"

4. Na określenie formy płatności i wysyłki, lub wpłatę na konto czekamy do 2 tygodni po czym wysyłamy przypomnienie.

5. Kupujący wystawia komentarz jako pierwszy.

6. W razie jakichkolwiek pytań lub niejasności proszę o kontakt.

7. Preferujemy kontakt e-mail.

 

 

Witamy w sklepie DAR-WIN

(Kliknij)



  Oferujemy do sprzedaży Saletrę potasową 20g,  która służy do sporządzenia zalewy solankowej oraz nastrzykiwania mięsa.

Do peklowania nadaje się mięso wszystkich gatunków zwierząt rzeźnych. Najczęściej jednak pekluje się mięso wieprzowe.

Peklowanie wpływa uszlachetniająco nadając mięsu odpowiedni kolor, smak i aromat.

Jedno opakowanie przeznaczone jest na 10kg mięsa.

 

Peklowanie - proporcja na 5kg mięsa:

Do 2,5l wody dodać 1 łyżeczkę mielonego pieprzu, 2 łyżeczki majeranku, 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego, 12 ziaren jałowca, kilka goździków, szczyptę kolendry i tymianku. Całość gotować 10 minut. Do wystudzonej zalewy dodać 10g saletry potasowej ( 1/2 opakowania), 20-40dkg soli kuchennej oraz łyżeczkę cukru. Całość dokładnie wymieszać. Nakłuwając mięso strzykawką z igłą o grubości 1mm wprowadzić 100ml zalewy w równych odstępach do wnętrza tuszy.

Mięso ściśle ułożyć w odpowiednim naczyniu i zalać resztą zalewy. Mięso musi być całkowicie zanurzone w zalewie. Pelkować 7-9 dni obracając mięso co 2-3 dni.

Peklowane mięso można wędzić, gotować, grillować oraz piec.


W ofercie posiadamy również esencje smakowe, termometrydrożdże gorzelnicze drożdże winiarskie oraz inne akcesoria do wyrobu wędlin i alkoholi.

Przy zakupach na kilku aukcjach wszystkie zakupione artykuły wysyłamy w jednej paczce.

Serwis Allegro sam wylicza koszt przesyłki.

 

 

Zakupy na moich aukcjach są w 100% bezpieczne!

 

Jesteśmy legalnie działającą firmą. Do każdych zakupów dołączony jest paragon lub na życzenie faktura vat.

Wszystkie nasze aukcję objęte są Programem Ochrony Kupujących.
Program zapewnia Kupującemu rekompensatę do 10.000 zł w przypadku, gdy:
- zapłacił za towar, ale go nie otrzymał;
- otrzymał towar, który znacznie różni się od opisanego w ofercie.
Rekompensata jest finansowana ze środków Allegro.

 

Uwaga: wszystkie artykuły posiadamy w magazynie, a zamówienia do Klientów wysyłamy na bieżąco - codziennie od poniedziałku do piątku.
Saletra Potasowa 20g do peklowania 10kg mięsa