Dlaczego warto kupować u nas?
Nasze atuty:
· Przede wszystkim oferujemy produkty bardzo dobrej jakości i zawsze odpowiednio długim terminem ważności.
· Jesteśmy bezpośrednim importerem, dlatego też ceny naszych produktów nie są wysokie.
· Oferujemy najniższe koszty wysyłki firmą kurierską.
· Szybka wysyłka 0-24h.
· Możliwość zwrotu zakupionego towaru w ciągu 10dni od otrzymania przesyłki.
· Wszystkie zakupy łączymy w jedną przesyłkę. Zawsze jeden, taki sam koszt za wysyłkę!!!
· Jesteśmy z Allegro związani od 2003 roku. Mamy duże doświadczenie w sprzedaży internetowej.
Szukasz nowych smaków ??
–dobrze trafiłeś!!!
Drożdże piwowarskie
SAFLAGER S-23
Niemieckie drożdże dolnej fermentacji przeznaczone do piw typu lager niosące owocowe nuty.
Stosowane do piw typu Pils jak również do mocniejszych piw.
Temperatura fermentacji 9-15*c-zalecana 12*C
Skutecznie odfermentowują gęste brzeczki
Sposób użycia-rehydratacja Mieszamy drożdże z wodą lub brzeczką w 10 krotnie większej objętości niż objętość drożdży, temperatura brzeczki powinna WYNOSIĆ OK. 25-27*c mieszamy powoli przez kilkanaście minut ,po 30 minutach dodajemy do fermentatora. lub możemy dodać też bezpośrednio do brzeczki,temperatura brzeczki powinna wynosić około 20 *C stopniowo wsypywać do fermentatora.
Pozostawić,po 30 minutach wymieszać, napowietrzyć.
Saszetka 11,5g Dozowanie 11,5g -60 g w zależności od gęstości brzeczki
Dla początkującego piwowara niezbędny będzie dodatkowy zestaw, który kupujemy na początku naszej zabawy.
Zestaw ten jest zestawem wielokrotnego użytku, przyda się do testowania i kosztowania kolejnych smaków brew-kitów jak to przystało na domowego piwowara smakosza.
· Fermentator 33litrowy
· Kranik
· Rurka fermentacyjna
· Kapsle
· Kapslownica
Niezbędne będą też butelki do piwa, kupujemy nowe lub jak to najczęściej bywa korzystamy ze swoich butelkowych zapasów składowanych w spiżarni lub piwnicy.
Brew kity australijskie wytworzone są z naturalnych składników i według oryginalnych receptur.
W naszej ofercie posiadamy w ciągłej sprzedaży świeżą glukozę , którą możemy wykorzystać nie tylko do warzenia piwa, ale też do nastawów cukrowych lub owocowych.
Jasnozłote goryczkowe piwo.
Piwo o złotej barwie i gęstej pianie, delikatnie goryczkowe z subtelnym aromatem chmielu i delikatnym smakiem słodu o charakterystycznym posmaku dla piw typu: bitter - słynie z pienistości.
Tradycyjne piwo typu pilzneńskiego o słomkowej barwie i jasnych kolorach z charakterystycznym dla chmielu aromatu.
Lekko wytrawne orzeźwiające piwo idealne na upalne dni.
Jasne piwo pełne o jasnym złotawym odcieniu i gęstej białej pianie.
Piwo o orzeźwiającym i intensywnym smaku.
Tradycyjne, typowe australijskie piwo wyprodukowane z najwyższej jakości słodu i tasmańskiego chmielu.
Pełne piwo w kolorze ciemnego brązu z gęstą pianką.
Wyczuwalny smak kawy espresso i zapach czekolady. Doskonały zbożowy aromat i smak ciemnego palonego słodu, wg specjalnej receptury.
Wytrawne piwo o goryczkowym chmielowym smaku.
Tradycyjne angielskie piwo o goryczkowym smaku i miedziano-brązowej barwie z kremową pianą.
Posiada przyjemny kwiatowy aromat, słodowy słodki i jednocześnie gorzkawy posmak.
Tradycyjne ALE, jęczmienne o złocistym kolorze, z mocną gęstą, trwałą pianą i rewelacyjnym i niepowtarzalnym owocowym smaku, umiarkowanie delikatną goryczkową nutą i pełnym smakiem sodu.
|