![](http://snimka.nazwa.pl/upload/images/transport_allegro.gif) Wszystkie przesyłki do 30kg wysyłane kurierem. Koszt: 15 zł INFORMACJA Przy odbiorze przesyłki prosimy sprawdzić przesyłkę pod kątem zawartości i stanu. W razie wątpliwości prosimy spisać z kurierem protokół, który jest jedyną podstawą do reklamacji
![](http://snimka.nazwa.pl/upload/images/pocztapolska.gif)
Wybierając formę przesyłki listem ekonomicznym bądź priorytetowym nie bierzemy odpowiedzialności za przesyłki które nie dotrą do klienta, gdyż są to listy nierejestrowane.
![](http://snimka.nazwa.pl/upload/images/kontakt.gif) OgródSojka 42-600 Tarnowskie Góry ul. Ligonia 1 woj. śląskie tel. 32 [zasłonięte] 00 tel. 32 [zasłonięte] 50 tel.kom. 603 [zasłonięte] 15 22 mail: [zasłonięte]@OGRODSOJKA.PL mail: CENTRUM_[zasłonięte]@OP.PL Numer konta: PL 10 1940 [zasłonięte] 1[zasłonięte]0769525 [zasłonięte] 000000 godziny otwarcia: dni powszednie: 8.00 - 17.00 sobota: 8.00 - 13.00 niedziela: nieczynne WYSTAWIAMY FAKTURY VAT.
|
sadzonka OREGANO AUREUM GOLD
ROŚLINA WIELOLETNIA
Oregano pomaga łagodzić wzdęcia oraz stymuluje przepływ żółci. Jako silny antyseptyk, oregano może być stosowane w leczeniu problemów związanych z układem oddechowym np. w leczeniu kaszlu, zapalenia migdałków, zapalenia oskrzeli, w astmie. Oregano jest również uważane jako pomocny środek w celu wywołania miesiączki. Oregano może być stosowane na alergie, goraczkę, kamicę żółciową oraz kolkę żółciową, bakteryjne choroby skóry. Rozcieńczony olej z oregano może być stosowany zewnętrznie w czasie bólów zęba jak również na bolące stawy. Zastosowanie oregano w kuchni: uważa się, że najlepsze jakościowo jest oregano rosnące dziko na obszarach Grecji, gdzie jest zbierane przez pasterzy, jakkolwiek kupowane w sklepach zielarskich lub ze zdrową żywnością posiada również wartościowe walory smakowe oraz aromatyczne. Zioło to jest stosowane w potrawach z pomidorami, w pizzach, omletach, w potrawach z makaronów, we włoskich sosach, sałatkach, do przyprawiania potraw z owoców morza, do tartych serów, warzyw, zup, duszonych mięs, drobiu, oraz do potraw mięsnych z wieprzowiny, wołowiny, baraniny, cielęciny. Zgnieć liście oregano i dodaj do gorącej potrawy w ostatnich 10 minutach gotowania. Używaj go rozsądnie. Oliwie z oliwek można nadać smak oregano umieszczając w niej kilka młodych gałązek tego zioła.
Zioła dostępne są w doniczkach P9
.
.
|