Opis produktu:
|
ZDROWA KUCHNIA !
Sałaty to podstawa diety odchudzającej - śmiesznie mała ilość kalorii to nie wszystko; sałata zawiera też żelazo, witaminę C, jod przyspieszający przemianę materii. Sałata jest znakomita dla kobiet w ciąży, bogata w karoten, potas, wapń, żelazo, niezbędne do prawidłowego rozwoju płodu oraz w kwas foliowy ważny dla systemu nerwowego płodu; aby znacznie zmniejszyć ryzyko wystąpienia jego wady, wystarczy oprócz tabletki kwasu foliowego, włączyć do menu główkę sałaty. Sałata poprawia trawienie, zapobiega zawarciom, gdyż ma pod dostatkiem miękkiego błonnika oraz celulozy, jedzona codziennie reguluje wypróżnienia; wprowadzenie sałaty do menu opłaca się z jeszcze jednego powodu: zapobiega bowiem nowotworowi okrężnicy.
Odmiana Justyna charakteryzuje się bardzo długim okresem przydatności. Znosi przymrozki do -5'C
|
Zastosowanie:
|
-
Same plusy + sylwetka Ma tak mało kalorii, że można ją jeść do woli w różnej postaci, świeżą, grillowaną (odmianę lodową) lub zrobić z niej zupę + smak Zależy od sosu i rodzaju octu winnego. Z czerwonego wina jest klasyczny i neutralny, balsamiczny nadaje vinegretowi smak i aromat żywicy, smakowe (malinowy, orzechowy, ziołowe na bazie białego wina) dobrze komponują się w mieszankach warzywnych. + dziecko Hamburger z sałatą i żółtym serem, jest do zniesienia. W porcji znajduje się taka ilość wapnia, że pokrywa całodzienne potrzeby malucha (do lat 9) na wapń. + uroda Solidnie nawilżona, jędrna i świetlista skóra; jest to zasługa witaminy C z sałaty i witaminy E z oliwy.
|