Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Słownik gastronomiczny polsko-angielski i angielsk

19-01-2012, 18:13
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 18.50 zł     
Użytkownik orientalbridge
numer aukcji: 2029235910
Miejscowość gdańsk
Wyświetleń: 4   
Koniec: 30-01-2012 07:12:16

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Język: angielski
Zestaw: sama książka
Ćwiczenia: tak, z kluczem
Przeznaczenie: do liceum, dla dorosłych,
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


 
Aby zobaczyć obrazek proszę włączyć wyświetlanie grafiki w swojej przeglądarce
                             

Słownik gastronomiczny polsko-angielski i angielsko-polski

 

ilość stron: 200
wymiary: 8,5 cm x 14cm
wydawnictwo: Level Trading

Słownik jest przeznaczony dla wszystkich, którzy pracują lub zamierzają pracować za granicą w sektorze gastronomicznym, pubach, restauracjach, kawiarniach, stołówkach itp. Szczególnie przydatny będzie w krajach, w których język angielski jest językiem urzędowym lub jest szeroko używany (np. Wielka Brytania, Irlandia, Holandia, Norwegia, Szwecja, Finlandia, Islandia, Niemcy i inne).

 

Ze słownika mogą skorzystać także osoby pracujące w Polsce w lokalach gastronomicznych i obsługujące obcokrajowców.

 

Słownik również może być bardzo przydatny dla polskich turystów wyjeżdżających za granicę (menu w większości restauracji - nie tylko europejskich - jest podawane w języku angielskim).

 

Rozmiary słownika są przystosowane do noszenia go w kieszeni marynarki, fartucha, w torebce, teczce itp. a układ haseł umożliwia szybkie znalezienie potrzebnego słowa lub zwrotu. Poszczególne hasła posiadają dodatkowo załączoną transkrypcję fonetyczną ich wymowy, zarówno w części angielsko-polskiej, jak i polsko-angielskiej. Ponieważ część polsko-angielska może stanowić również pomoc przy formułowaniu wypowiedzi, jest ona bardziej szczegółowa niż część angielsko-polska.

 

Trzecią część niniejszej publikacji stanowią rozmówki przeznaczone dla osób pracujących w sektorze gastronomicznym i klientów restauracji.

Kontakt: 504 [zasłonięte] 959
e-mail: [zasłonięte]@hotmail.com