Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Słowiańska herbata, Wzmacniająca,Przyziębienie 25g

23-01-2012, 10:34
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 12.50 zł      Najwyzsza cena licytacji: 12.50 zł     
Użytkownik laisvaz
numer aukcji: 2017181321
Miejscowość Internet-EU, Litwa
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 51   
Koniec: 23-01-2012 15:24:50
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

Przedmiotem Aukcji Jest Tradycyjna Starosłowiańska Herbata.

Mocno Lecznicza i Wzmacniająca!

 

 

Na tej aukcji 25g herbaty, (50 kubków = 10 litrów herbaty)

 

 

UWAGA WAŻNE!

Produkt Pochodzi z Ekologicznych Terenów!

Wyprodukowano z Rośliny Dziko Rosnącej, a posiadają najmocniejsze właściwości.

Przygotowany jest Tradycyjnym, Naturalnym sposobem!

Cały proces realizacji (od zbierania do pakowania) wykonywany był przez Jedną Osobę!

Co jest Faktem Bardzo Ważnym - ze względu na Zachowanie Właściwości Leczniczych Zioła!

 

 

IVAN CHAJ – Tradycyjna Rosyjska Herbata, jest upominana staroruskich kronikach z XII wieku.

Od pradawnych czasów nasi przodkowie władali technologią produkcji smacznej, aromatycznej i

leczniczej herbaty z Chamaenorion augustifolium (łat.). Setki tysięcy funtów rocznie

Ivan-chaja konsumowali kraje europejskie, gdzie był znany jako „Ruskij Chaj”.

 

Szczególnie cenili znakomite właściwości Ruskiego Chaju angielscy arystokraci i monarchowie –

najbardziej znani miłośnicy herbaty. Dopiero 200 lat później po Ruskim Chaju (na początku XVII wieku)

w Europie pojawiła się herbata chińska, nieco później Indyjska.

W XX wieku produkcja Ruskiego Chaja w Rosji zostało ograniczone,

z przyczyny wiadomych zdarzeń historycznych.

 

SKŁAD: liście (lub kwiatki) Chamaenorion augustifolium (łat.). Produkt naturalny, bez

sztucznych aromatów, barwników i GMO.

Ruskij Chaj posiada przyjemny, lekko cierpki smak i słodki kwiatowo-ziołowy aromat. Ruskij Chaj

jest wyprodukowany według unikalnej technologii, która pozwala zachować wszystkie witaminy

i pożyteczne właściwości Ruskiego Chaju – klasyfikuje się jako produkt Żywy.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1 łyżeczkę Ruskiego Chaju, zalać szklanką gorącej wody, przykryć

i naparzać 7 – 10 minut. Herbata jest gotowa. Zaparza się do 3 razy. Drugi i trzeci zapar jest

bardziej smaczny i zdrowszy, a smak herbaty - bardziej wyrazisty.

 

SKŁAD: Ruski Chaj zawiera do 20% taniny, flawonoidy, śluz, pektyny i witaminy grupy"B". Kwiatki

Ivan-Chaja zawierają do 25 mg nektaru na każdy kwiatek, co charakteryzuje go jako doskonałą

roślinę miodonośną (do 400 kg miodu z 1 ha). Ponadto, Ivan Chaj zawiera dużo białka, które jest

łatwo przyswajalny przez organizm, co pozwala łatwo i szybko nasycić się energią. Te cechy

Ivan Chaju dobrze znają osobom trafiającym w ekstremalne warunki. Dlatego roślina ta jest popularna

wśród drwali, myśliwych i miłośników podróży.


Unikalny jest skład pierwiastków. 100 gr. zielonej masy Ivan Chaja zawiera:
    * Żelazo - 2,3 mg.
    * Nikiel - 1,3 mg.
    * Miedź - 2,3 mg.
    * Mangan - 16 mg.
    * Tytan - 1,3 mg.
    * Molibden - 0,44 mg.
    * Bor - 6 mg.

W znacznych ilościach jest obecny Potas, Sód, Wapń, Magnez, Lit i inne. 


100g. liści Ivan-Chaja zawiera od 200 do 400 mg kwasu askorbinowego,

(czyli 5-6 razy więcej niż w cytrynie).


Ze względu na obecne żelazo, miedź, mangan, ta roślina się klasyfikuje jako preparat, usprawniający proces tworzenia krwi (hematopoezy), oraz preparat zwiększający

ochronne funkcje organizmu.
Ivan-Chaj nie zawiera kofeiny, kwasu purynowych szczawiowego i moczowego - głównych

sprawców chorób metabolicznych. Od niego się nie uzależnia, jak od zwykłej herbaty, czy kawy.

 

Unikalny skład jest przyczyną wspaniałych właściwości leczniczych Ruskiego-Chaju.

Ze względu na dużą zawartość witaminy C i bioflawonidów jest zalecany na wzmacnianie

odporności organizmu i odporności na infekcje, wzmocnienia naczyń krwionośnych i

zapobieganiu gromadzeniu się aktywnych rodników (dzialanie antyutleniające). Wiąże i usuwa

 metale ciężkie. Oczyszcza organizm przy różnorodnych zatruciach: alkoholowych,

radioaktywnych zanieczyszczeń, uzdrawia i zwiększa zdolność do pracy.

Kożystnie wpływa na układ imunologiczny i hormonalny. Jest skuteczny przy różnorodnych

procesach zapalnych. Ma wyraziste działanie uspakajające, działa łagodnie nasennie.


ZALECANA PRZY NASTĘPUJĄCYCH CHOROBACH:

Gruczolak,

Zapalenie gruczołu krokowego,

Zniżenie libido,

Zapobieganie chorobom gruczołu krokowego,

Profilaktyka nowotworów złośliwych,

Miażdżyca, 

Bóle głowy,

Bezsenność,

Nadciśnienie,

Wyczerpanie nerwowe,

Zmęczenie,

Przewlekle zapalenie pęcherza moczowego,

Choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy,

Anemia.


Dzisiaj znów pojawiła się wspaniała okazja by się zbliżyć do mądrości naszych przodków.

I wrócić do naszego codziennego życia niezasłużenie zapomnianą - rodowitą herbatę.

Według starożytnych wierzeń Ruskij Chaj oczyszcza nie tylko ciało, ale również rozjaśnia umysł,

wzmacnia duch ludzki.

 

Niech uzdrawiający Ruski Chaj napełni Twój dom wspaniałym aromatem.

A Ciebie i Twoją rodzinę obdaruje Mocnym Zdrowiem i Wspaniałym Nastrojem!

Życzymy smacznego!

 

 

O zwykłej herbacie:


Alkaloidy herbaty i kawy powodują - wzrost funkcji serca, procesy pobudzenia w mózgu oraz zwiększają aktywność ruchową.
W związku z tym do wszystkich tkanek dostarczane jest więcej krwi, w wyniku czego człowiek czuje przypływ energii, poprawia się nastrój, zaostrzają się wszystkie zmysły.

Jednak jeszcze Akademik I. P. Pawłow wyjawił, że duże dawki alkaloidów prowadzą do wyczerpania komórek nerwowych, ponieważ przy danym „przylewie sił” - wzrasta również zużycie nośników energii, czego herbata i kawa nie kompensuje.

Dzisiaj wszyscy wiemy, czym jest kofeina. Niestety, nie każdy zna jego przeciwwskazania. A kofeina jest przeciwwskazana przy wysokim pobudzeniu, bezsenności, nadciśnieniu tętniczym i miażdżycy. Również jaskra, organiczne choroby układu sercowo-naczyniowego; I po prostu w wieku podeszłym.

Zwykła herbata oczywiście posiada i zalety, ona może pomóc pozostać w dobrej kondycji. Ale musimy się przyznać, że też ma istotne wady, o których nikt w interesie handlu nie wspomina!

Ojcowie zwykłej herbaty - Chińczycy uważają, że ich herbata po 20 minutach od zaparzenia zamienia się w "Jad Grzechotnika". Ponieważ w zwykłej herbacie po zaparzeniu, z upływem pewnego czasu, oprócz kofeiny, zaczynają się tworzyć substancje polifenolowe, które blokują syntezę wielu witamin i enzymów w organizmie.

 

 

 


Masa: 25g suchych listków Chamaenorion augustifolium,

(~ 50 kubków herbaty) 

 


 

 

Uwaga! 

Kupując na moich aukcjach za przesyłkę płacisz Tylko Raz! 

Przy zbiorowym zakupie proszę pytać o cenę wysyłki. 

 

 

 

Zapraszam na inne moje aukcje! 

Znajdziesz tu Oryginalne, Zdrowe 

i Naturalne Produkty! 

 

Jeżeli Szukasz Konkretnych, bądź Specyficznych produktów, lub interesuje 

Ciebie sprzedaż hurtowa, bądź zakup większej ilości, śmiało pytaj na: [zasłonięte]@wp.pl 

 



Dodano 2[zasłonięte]011-09 06:25
Uwaga! Zwłoka z wysyłką niektórych produktów może wynosić do 14dni.


 

© PanelReklamowy