Mamy do zaoferowania Państwu idealne opakowania dla najwyższej klasy produktów.
MIRON Violetglass oferuje unikalną możliwość utrzymania wartości produktów na tym samym wysokim poziomie przez długi okres czasu.
Słoiki idealnie nadają się do przechowywania produktów spożywczych takich jak; kawa, herbata, zioła i przyprawy dłużej zachowując świeżość oraz walory smakowe i zapachowe. W rzeczywistości słoiki prezentują się znakomicie. Wykonane z wysokiej jakości szkła.
Słoiki z szeroką szyjką sprzedawane wraz z nakrętkami
Wymiary słoika 200ml:
- wysokość - 10,5 cm - średnica - 6 cm - waga - 180 gr
Naszym celem jest oferowanie klientom towaru o wysokiej jakości. W odniesieniu do składników, naturalności, mocy, smaku, długości okresu przechowywania oraz innych istotnych kryteriów, które powinny spełniać. Porównywalne opakowania nie są w stanie wystarczająco chronić produkty wrażliwe na szkodliwe działanie światła. Słońce emituje widzialne i niewidzialne części światła. Widmo staje się widoczne dla naszych oczu, kiedy białe światło jest kierowane przez pryzmat szkła. Jednocześnie zawiera również część, która jest niewidoczna dla naszych oczu i leży w promieniu długości fal elektromagnetycznych, podczerwieni i UV-A. 
Światło słoneczne pozwala roślinom rosnąć. Jeżeli w dalszym ciągu są one narażone na działanie słońca, po osiągnięciu dojrzałości, zachodzą lekkie zmiany i przyspiesza się proces rozkładu cząsteczkowego. Miron Violetglass działa jak naturalny filtr, który pozwala jedynie na działanie promieni słonecznych tych, które chronią, poprawiają jakość i eliminują substancje szkodliwe. Ta unikalna kombinacja zapewnia optymalną ochronę przed procesami starzenia, które uwalniane są pod wpływem światła widzialnego, zatem wydłużenie trwałości i siły działania produktów. W celu potwierdzenia tych korzyści, Miron Violetglass przeprowadziła serię badań samodzielnych i we współpracy z instytucjami naukowymi.

Test ze szczypiorkiem
Białe, zielone i brązowe szkło są przepuszczalne w zakresie widzialnym i nie zapewniają wystarczającej ochrony przed rozkładem spowodowanym przez światło. W ramach eksperymentu, kilka ziół i przypraw było przechowywanych przez okres 3 miesiące w kilku rodzajach szkła (biały, brązowy, fioletowy), i albo zostały wystawione na słońce przez kilka godzin dziennie lub przechowywane wewnątrz. Po 2 miesiącach odnotowano widoczne zmiany jakości poparte zdjęciami, a różnicę w zapachu określono w ślepym teście z wolontariuszami. Ilustracja pokazuje wyraźnie, że próbki, które zostały narażone na słońce w brązowym i białym szkle wykazują duże zmiany. Próbki przechowywane w MIRON Violetglass nie wykazują zmian koloru. Zapach szczypiorku przechowywanego w MIRON Violetglass był wyraźnie silniejszy i świeższy. Test z pomidorami(Dr Niggli und Dr Max Bracher)

Aby łatwiej udowodnić ochronę jakości danej żywności przechowywanej w MIRON Violetglass, przeprowadzono eksperyment z pomidorkami. Podczas tego testu, pomidorki cherry przechowywano przez 7 miesięcy w białym szkle i w MIRON Violetglass, a następnie przechowywano w temperaturze pokojowej, w zasięgu światła słonecznego. Wynik został sfotografowany po 7 miesiącach. Zmiany mikrobiologiczne pomidorów przechowywanych w białym szkle widać wyraźnie. Jednak pomidory przechowywane w MIRON Violetglass nie wykazują utraty koloru i żadnych oznak wysychania.
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE NASZE AUKCJE GDZIE
PREZENTUJEMY INNE PRODUKTY FIRMY MIRON VIOLETGLASS®

W razie jakichkolwiek pytań proszę o kontakt.
|