Wszystkie istotne informacje, takie jak: - regulamin aukcji -
- płatności -
- koszty przesyłki -
- dane firmy - znajdziesz na stronie O MNIE Wszystkie herbaty, kawy i napary pakowane są w ozdobne torebki trójwarstwowe z kopertowanym dnem w kolorze ciemnozielonym o pojemności 100g i 250g. Zamówienia z jednej licytacji łączymy w 1 torebkę, na życzenie pakujemy oddzielnie.
|
Przedmiotem aukcji jest napar owocowy
Słodkie owoce - 50g.
SKŁAD:
- owoce czarnego bzu,
- rodzynki,
- płatki róży,
- aronia,
- jabłko,
- kawałki śliwek,
- wiśnia,
- malina,
- aromat.
Śliwki - zawierają m.in.: białko, potas, sód, fosfor, magnez, witaminy A i E (chroniące komórki przed atakiem wolnych rodników) oraz komplet witamin z grupy B. Działanie antyoksydacyjne wzmagają w śliwkach, szczególnie w ich ciemnych odmianach - polifenole, w tym katechiny i kwas chlorogenowy. Dzięki dużej zawartości błonnika i flawonoidów - usprawniają trawienie, chronią przed nowotworami, chorobami serca, a także szkodliwym działaniem słońca. W 100 g tych owoców znajduje się ok. 7 razy więcej wapnia i żelaza niż w owocach borówki wysokiej. Napar ze śliwek wpływa antynowotworowo i przeciwmiażdżycowo (hamuje wchłanianie cholesterolu) oraz spowalnia starzenie się skóry.
Jabłka poprawiają stan płuc, zmniejszają prawdopodobieństwo zachorowania na niektóre rodzaje nowotworów i ryzyko chorób serca, chronią przed wpływem złego cholesterolu oraz dostarczają błonnika, który usprawnia trawienie. Zawarte w jabłku witaminy i minerały mają szereg właściwości zdrowotnych - witamina młodości C niszczy wolne rodniki i zapobiega powstawaniu siniaków na ciele, witaminy z grupy Bpoprawiają wygląd włosów i paznokci, potas dba o serce, bor pomaga budować mocne kości i pozwala lepiej wykorzystać energię zpożywienia, magnez koi nerwy, natomiast fosfor reguluje przemianę materii, wzmacnia zęby i dodaje witalności.
Sposób zaparzania:
Zalać wodą o temperaturze 96°C, parzyć przez 5-8 minut. Woda w 3-4 minuty po zagotowaniu osiąga temperaturę 90 stopni, a w 12 minut po przegotowaniu 75 stopni.
Ilość suszu - 1 łyżeczka na filiżnkę. Najlepiej stosować wodę źródlaną lub przefiltrowaną.
NAPARY OWOCOWE.
Rozgrzewające, naturalne, smaczne ale przede wszystkim, dzięki zawartości dużej ilości i różnorodności suszonych owoców bogate w witaminy i składniki mineralne.
Picie naparów owocowych jest doskonałą alternatywą świeżych owoców w sezonie jesienno - zimowym.
|