Opis: Rogaliki, naleśniki, ciasteczka.Od klasycznych biszkoptów po przepyszne drożdżówki, od korzennych herbatników powyśmienite pączki z konfiturą morelową ? wszystkie przepisy i tajniki dotycząceprzygotowania ciastek, które można podać i na śniadanie, i na podwieczorek. Książkazawiera też krótki kurs ciastkarstwa z praktycznymi poradami i podstawowymi technikamicukierniczymi. Herbatniki z miodem i sezamem Rogaliki z kremem anyżowym Naleśniki suzette Granita kawowa Zaletti Naleśniki kasztanowe z ricottąOdbiorcy:- miłośnicy słodkich przekąsek, zwłaszcza ci lubiący przygotowywać je samodzielnie- osoby szukające niezobowiązującego upominku.Dlaczego warto przeczytać tę książkę:- zawiera podstawowe informacje o rodzajach ciast używanych do przygotowania ciastek, rogalików, drożdżówek, naleśników- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich ?rezultat? niezwykle efektowny- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudzaw czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom. - Język oryginału: włoski
- Tytuł oryginału: MOMENTI GOLOSI
- Tłumaczenie: Pająk Zofia
- Języki: polski
- Seria cyklu: SŁODYCZE W ROLI GŁÓWNEJ
- Kod wydawcy: 22074
- Rok wydania: 2013
- Objętość: 96
- Format: 19.5x19.5cm
- Oprawa: Twarda
- Ciężar: 0.44
- ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]66080
- Miejscowość: Kielce
- Kod paskowy: 978[zasłonięte][zasłonięte]66080
- Wysokość: 10
- PKWiU: 58.11.1
|
|