Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

SŁODKI ŚWIAT EWY WACHOWICZ - EWA WACHOWICZ

02-05-2014, 22:37
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27 zł     
Użytkownik podmodrzewiem
numer aukcji: 4177853874
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 2   
Koniec: 02-05-2014 22:27:27

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dokument bez tytu�u

tel. komórkowy:
509 [zasłonięte]-701


e-mail:
[zasłonięte]@interia.pl
           ING BANK ŚLĄSKI
62 1050 [zasłonięte] 1[zasłonięte]4450091 [zasłonięte] 432248



przesyłka pobraniowa
po uprzednim kontakcie
  24 godziny

  polecony ekonom

odbiór osobisty
Kraków
Radziszów
po uprzednim kontakcie

Autor: Ewa Wachowicz   Wydawnictwo: EWA WACHOWICZ RPOMISS

Ewa Wachowicz nie wyobraża sobie życia bez słodyczy. Więcej: mawia nawet, że jest od nich uzależniona! Dlatego kiedy wpadła na pomysł wydania swej pierwszej książki, od razu wiedziała, o czym będzie:oczywiście o deserach. „Słodki świat Ewy Wachowicz”, bo taki autorka dała jej tytuł, jest ponad dwustustronicowym kompendium wiedzy o łakociach. Zebrano w nim receptury na wypieki, które Ewa Wachowicz od lat z powodzeniem przygotowujew swojej kuchni - smakują wszystkim: nie tylko córeczce Oli i całej rodzinie, ale także przyjaciołom i znajomym. W „Słodkim świecie” każdy znajdzie coś dla siebie. W książce są przepisyna tradycyjne polskie desery, oryginalne receptury przywiezione z podróży po świecie, wreszcie przepisy z programów kulinarnych. A oprócz tego wiele ciekawych informacji o produktach, dużo porad i apetycznych zdjęć autorstwa krakowskiego fotografika Grzegorza Kozakiewicza. Specjalnie na potrzeby sesji zdjęciowej projektantka Dominika Adamczyk (OXA Kraków) narysowała i ręcznie wykonała inspirowane sztuką ludową zapaski. Materiały do książki zebrała dziennikarka Agata Wasilenko. Graficzny projekt całości jest dziełem prof. Władysława Pluty z Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Wszystkie opisane w książce desery mają swoje „historie”, więc tak naprawdę „Słodki świat...” jest nie tylko zbiorem kulinarnych zaleceń. To także opowieść o Ewie Wachowicz i jej bliskich. Na przykład wiele w książce nigdy dotąd niepublikowanych receptur mamy Ewy Wachowicz - pani Wiesławy. Przez lata odręcznie spisywała przepisy w pożółkłych już zeszytach, wymieniała się nimi z rodziną, sąsiadami i znajomymi. A przede wszystkim przekazała je córce, która postanowiła podzielić się nimi z czytelnikiem. Sięgając po „Słodki świat...” można dowiedzieć się też, jakie desery smakują ludziom znanym. W książce autorka zdradza np. co upiekła dla NinyTerentiew w „Bezludnej wyspie”, czym zachwycił się Steven Spielberg podczas kolacji w krakowskim „Wierzynku”, za jakim ciastem przepada Robert Makłowicz i co lubi pisarz Jerzy Pilch. Można długo, długo wymieniać, ale przecież nie zdradzimy zawartości całej książki! Zapraszamy natomiast do działu PRZEPISY, gdzie znajduje się fragment „Słodkiego świata...” z recepturą na ciasteczka słoneczka - „firmowy” deser EwyWachowicz.
ilość stron- 208