Słód monachijski jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński, jednak wymagający znacznie więcej wysiłku przy słodowaniu i suszeniu. Proces słodowania jest zmodyfikowany o wyższe wilgotności końcowe (nawet powyżej 48%), gdzie temperatury w bębnie dochodzą do 40°C. Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat. Zakres barw dla tego słodu produkowanego w Słodowni Strzegom wynosi 12-24 °EBC. Nadaje się do produkcji piw typu Dark Lagers, Dark Beer, Stout, Dark Ale, Amber.
Słód możemy ześrutować proszę jedynie podać taką informację podczas zamawiania.
Jeśli życzysz sobie abyśmy wystawili Fakturę podaj dane do fakturowania.
piwniczka Dostawa GRATIS!
Wrocław i okolice
Firma Produkcyjno-Handlowa Złóż zamówienie za minimum 100zł.
"UNIMAL" Paweł Musiał Wybierz opcję odbiór osobisty
ul.Jędrzejowska 55 a my dostarczymy przesyłkę własnym
55-100 Trzebnica transportem w każdy wtorek lub piątek.
NIP: 915[zasłonięte]140-12 Przed wyborem tej opcji proszę o
REGON: 932[zasłonięte]635 kontakt tel.,celem potwierdzenia
Numer konta: PKO BP możliwości dostawy.
86 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]2970002 [zasłonięte] 016640 tel: 723[zasłonięte]072
Kontakt:
e-mail: [zasłonięte]@o2.pl
tel: 723[zasłonięte]072 pn.-pt. (8.00-17.00)
Śrutowanie GRATIS! Dotyczy słodów o gramaturze 200g/1kg/5kg dostępnych na naszych aukcjach. Wystarczy jedynie podać taką informację w wiadomości do sprzedającego, a my zrobimy to za Ciebie.
|